Bryan Ferry

Datum har passerat

Ikonen Bryan Ferry, som under de senaste trettio åren skrivit in sig i musikhistorien via Roxy Music och sin succéartade solokarriär, kommer till Sverige i höst. Den 28 oktober spelar han med jazzorkester och sitt rockband i Lisebergshallen i Göteborg.
 
Kanske är Bryan Ferry mest känd för sina år som odiskutabel ledare i Roxy Music och kvartetten av skivor bestående av ”Roxy Music”, ”For Your Pleasure”, ”Stranded” och ”Country Life” som är pionjärverk inom den brittiska glam- och artrockscenen. Likväl löpte Ferrys solokarriär parallellt med Roxy Musics framgång och hans debut ”These Foolish Things” markerade starten på en succéartad karriär som fortsatt än idag. Låtar som ”Let’s Stick Together”, ”The Price of Love” och ”Kiss and Tell” är bara tre axplock från en diger serie av hits som Ferry skrivit. 

Bryan Ferry har gästat Sverige regelbundet under de senaste åren, alltid med utsålda och kritikerrosade konserter. Senast vara sommaren 2013 då han spelade i Botaniska trädgården i Uppsala med sin jazzorkester och rockband. En fantastisk kväll som hyllades av publik och recensenter, UNT gav konserten betyg 4 av 5.
 
Ferry hade en gammal dröm om att göra delar av Roxy Musics och hans egna låtar i jazztappning. Detta resulterade i det mycket hyllade albumet Jazz Age som släpptes förra året, från vilket två låtar valdes ut till soundtracket till filmen ”The Great Gatsby” som gick upp på bio tidigare i år.
 
Under våren har Bryan Ferry turnerat världen över med sin ”Can’t Let Go”-turné där han gräver djupt i sin katalog av låtar och bjuder på fantastiska versioner av både hits och b-sidor. När Ferry kommer till Sverige i höst kommer han att bjuda på ett axplock av nya och gamla låtar.

Bryan Ferry och hans medmusikanter denna afton:
Bryan Ferry – artist
Paul Beard – band leader & keys
Guy Pratt – bass
Jacob Quistgaard – guitar
Steve Jones – guitar
Jorja Chalmers – saxophone / keys
Cherisse Ofosu Osei – drums
Bobbie Gordon – vocals
Jodie Scantlebury – vocals
Fonzi Thornton – vocals