Amason

+ Albert

Datum har passerat

Vännerna Gustaf Ejstes (Dungen), Amanda Hollingby (Idiot Wind), Nils Törnqvist (Little Majorette), Petter Winnberg (Little Majorette) och Pontus Winnberg (Miike Snow) bestämde sig för att göra musik under devisen att det inte skall vara krångligt. De spenderade några dagar i studion och kom upp med lite idéer. Idéerna blev till låtar. Låtarna till inspelningar.

Bandet tar med sig lika delar av deras förflutna och musiken får ta form därefter. Det finns ingen klar framtidsvision utan de kommer fortsätta så länge det känns roligt.

”Om man inte har tillgång till andra kemiska hjälpmedel så hoppas vi att detta kan förena/förvandla upplevelsen av en biltur genom dalarna med/till en resa genom Big Sur. Annars är en kombination att rekommendera.” hälsar Amason.

Amason har hyllats unisont av både publik och kritiker. Bandet nominerades till Årets Nykomling vid Grammisgalan 2014. I vår drar de ut på turné med stop på KB i Malmö den 9 maj!

+++

Efter att ha tillbringat de senaste åren i sin egen studio i en gammal strumpfabrik i Malmö släppte Albert en video till Lux i slutet av januari. GAFFA rapporterade om kompromisslös indie-rock, PSL såg en ny stjärna och bloggar världen över stämde in i hyllningskören.

No-Show, det andra spåret från det själv-betitlade debutalbumet, släpptes i form av en live-session inspelad i strumpfabriken och spelningar på Jazzhuset, Heaven Up Here och Umeå Open följde.

Den 7 april släpptes så skivan, inspelat av Mathias Oldén (Logh, The Radio Dept) som beskrivs som “minutiöst laborerad indie-rock i The Nationals anda” av Sydsvenskans Håkan Engström.