Amason

+ Taxi Taxi

Datum har passerat

Vännerna Gustaf Ejstes (Dungen), Amanda Bergman (Idiot Wind), Nils Törnqvist (Little Majorette), Petter Winnberg (Little Majorette) och Pontus Winnberg (Miike Snow) bestämde sig för att göra musik under devisen att det inte ska vara krångligt. De hoppade förutsättningslöst in i en gemensam farkost – alla med sina ganska olika, tidigare vägar och musikreferenser som en del av blandningen, och insåg snart att det i den soppan fanns mer än nog med kraft för att driva Amason framåt.

När bandet möttes i studion för första gången föll allt på plats. De började med att skissa fram idéer, manglade ut det genom instrumenten, spelade in, skrev en melodi och text, och hade snart några färdiga låtar att presentera.

Den första låten som nådde offentligheten, ”Margins”, följdes snart av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 på INGRID, innehållande singeln ”Went to War”. I februari 2014 släppte Amason singeln ”Ålen” och den 28 oktober släpptes singeln ”Duvan” internationellt på Fairfax Recordings och INGRID. Deras debutalbum, ”Sky City”, beräknas släppas internationellt i början av 2015.

I samband med albumsläppet i början av 2015 kommer Amason göra fyra spelningar i Sverige varav en på KB i Malmö den 29 januari.

+++

Support: Taxi Taxi

I december kom Taxi Taxis egenproducerade EP ”Floating Forever” – en samling musikaliska brev och skräckhistorier på temat kärlek. Det har hunnit gå några år sedan systrarna Johanna och Miriam Tewolde Berhan släppte albumet ”Still Standing at Your Back Door” (2009) och EP:n ”Taxi Taxi!” (2007), båda via Rumraket. Sedan dess har de med sin trygga musikalitet byggt upp en större, tyngre, ljudbild och dessutom bjudit in ytterligare fyra personer att delta i den konstnärliga processen. Resultatet är en EP fylld av starka känslor, svävande klaviatur och känsliga trummor som nu släpps på den egna labeln Delicious Demon Records. Taxi Taxi består idag av Miriam & Johanna Tewolde Berhan, Kali Malone (Swap Babies, Hästköttskandalen), Rebecka Rolfart (Vulkano, The Hanged Man), Dennis Egberth (Saigon, Receptacles) och Marcus Arborelius (Caviare Days). Missa inte när de öppnar för Amason på KB den 29 januari!