Tomas Ledin & Höga Kusten Kapellet

Datum har passerat

Det tog 8 år av skrivande och på fredag släpper Tomas Ledin sitt nya album ”Höga Kusten” och i februari nästa år startar en rikstäckande turné med samma namn.

Under den kommande turnén kommer Tomas, precis som på sitt nya album, att samarbeta med några av Sveriges allra främsta folkmusiker med Esbjörn Hazelius i spetsen. Du som såg Tomas krogshow och megasuccé ”Showtime” minns säkert framförandet av ”Ä lu oäten”. Det var bara ett litet smakprov på allt det som vårens turné kommer att bjuda på. Tomas lovar att framföra sitt nya album samt några av alla de sånger som gjort honom till den artist han är idag.

Tomas berättar – “Det här blev redan från början ett lustfyllt projekt, som ligger mig synnerligen varmt om hjärtat. Att nu få ta med mig mina sånger och de här begåvade musikerna på turné, ja, det ser jag verkligen fram emot. Min ambition är att vi tillsammans med publiken ska skapa en skön kväll, till bredden fylld av spelglädje, lite mer finstämda ögonblick och en och annan skröna”.

Höga Kusten Kapellet består av:

Esbjörn Hazelius – cittern, fiol och sång
Magnus Zetterlund – mandolin, oktavmandolin, munspel och sång
Göran Wennerbrandt – weissenborn hawaiian guitar, national steel guitar, electric lap steel guitar, 5-string banjo, dobro och sång
Olle Linder – trummor, percussion och sång
Olle Eriksson – kontrabas och sång
Johan Hedin – Oktav- och tenornyckelharpa samt sång
Lisa Eriksson Långbacka – dragspel & sång