Dregen

+ Märvel, Mary's Kids

Datum har passerat

Ända sedan Backyard Babies bestämde sig för att ta en paus 2010, så har ryktena om Dregens solodebut florerat och nu är den efterlängtade plattan äntligen här! Den 25 september släpps det självbetitlade albumet, producerad av mångfacetterade Pär Wiksten, Dregen själv och mixad av rutinerade Michael Ilbert. Första singeln – ”Just Like That” – roterar redan flitigt på radio.

Dregen har många strängar på sin lyra. Han är dessutom aktuell med en självbiografi som kommer ut i handeln i början av september. Men först och främst är det musiken som gäller för Dregen. Och nu är det dags att för första gången ställa sig på scen som soloartist.

”Detta är mitt livsverk. Har inte känt så här inför ett skivsläpp sedan ”Total 13” med Backyard Babies och ”Supershitty To The Max” med The Hellacopters” säger Dregen.

+++

Märvel släppte sin tredje fullängdare “Warhawks Of War” 2011 som även Dregen gästade på och bland annat hyllades i den ledande musiktidningen Classic Rock Magazine och singeln “Blood Harmony” spelades flitigt på P3. Turné i Europa följde och 2012 släppte de vinylsjuan “METALHEAD” och gjorde ett fåtal spelningar på bland annat Muskelrock och Skogsröjet. Dolda av östgötska fält av raps och salix har de växt sig större och hårdare och album nummer fyra väntar runt hörnet.

+++

”Jag känner till få band som stretat på så hårt i motgångar och kaos. Att Mary’s Kids sedan envisas med att komma styrkta och bättre genom varje svacka är inget annat än heders- & beundransvärt. Medan bandmedlemmar genom åren kommit & gått har essensen av M.Ks härdats och förädlats till något i denna dag så ovanligt som värdig, jag vill nästan säga nobel Punkrock. Där finns inget gulligt med Mary’s Kids. Med sina rötter tydligt förankrade i tidig nordamerikansk punk/HC har M.Ks aldrig blygts att med frustrerad förtvivlan gapa ut sin egna förvildade post-rock ´n roll. På ‘Say No!’ har Mary’s Kids tagit hela paketet ytterligare en bit mot sin diamantskarpa spetts. Kanske inte mil vis från tidigare alster handlar det här om en förädling och ett förvaltande av det egna soundet. De känns både argare och svängigare än någonsin & intar så med all rätt sin plats som ett av Stockholms ledande turnerande punkrock band. Nya plattan kommer med all säkerhet & rätt, att gå till historien som den pärla det är.” – Kenny Håkansson