Amorphis

+ Starkill

Datum har passerat

Det är tungt, melankoliskt och finskt. Albumaktuella veteranerna i metalbandet Amorphis har hållit på sedan 90-talet, men har aldrig varit bättre än nu.

Amorphis är från Finland, och det hörs. Musiken har ett stänk av vemod i sig som på något sätt kan härledas till vårt östra grannland bara genom att lyssna. Bandet har dessutom valt att genom åren basera sina texter på den finska uråldriga sagan Kalevala, vilket gör att de nationella dragen blir än mer tydliga och förstärker bandets karaktär på ett förtjänstfullt sätt.

I april är det dags för Amorphis att släppa sitt elfte album som fått namnet Circle. Bandet har under åren etablerat ett unikt sound fyllt av mörker, djup och melankoli. Det nya albumet är inget undantag från detta. Gitarristen Esa Holopainen beskriver Circle som följande: “To put it in a few words, it’s compact, brilliant, fresh and still has all the elements you expect from Amorphis”.

Vi är fulla av förväntan för det nya albumet, och med den arsenal av tidigare material som bandet besitter känns en konsert med Amorphis under 2013 otroligt efterlängtad. I december ska vi stå redo för Tomi Joutsens dynamiska och urstarka röst som tillsammans med resten av bandets medlemmar får oss att stolt vilja skrika ut för övriga världen att Finlands sak fortfarande är vår sak!