Markus Krunegård

Datum har passerat

Markus Krunegård har turnerat i olika konstellationer genom åren – som frontman i Hets!, Laakso och We Are Serenades – men framförallt som den soloartist vi lärt känna honom som sedan debuten med ”Markusevangeliet” 2008. Under det senaste året har han skrivit låtar tillsammans med svenska och internationella artister, släppt ett hyllat femte studioalbum, en EP och även varit aktuell med miniserien ”Krunegård och Jinder på turné”. I vår väntar över 30 akustiska spelningar på teatrar och konserthus, den mest omfattande turnén hittills i Krunegårds solokarriär.

”När jag gick av scenen efter sommarens sista konsert var jag och bandet nöjda, turnén var slut och jag såg fram mot vardag och ensamhet. Väl tillbaka i logen plingade min mobil. Min bokare skrev: ‘Vill du göra 30 konserter våren 2016?’ Jag hade bett honom kolla om det fanns möjlighet att göra typ 3 konserter själv med gitarr, nu föreslog han alltså 30. Just då, svettig och färdig kändes det som Jupiters högsta berg skulle bestigas, men nu och framför allt i vår när vardagen fått verka vet jag hur glad jag kommer vara över att få göra det här” berättar Krunegård.

När Markus Krunegård åker på turné i vår blir det alltså 33 konserter i betydligt mer nedskalad tappning än vad vi vanligtvis ser honom i. Det blir en akustisk turné genom landet med konserter på några av landets mest berömda teatrar och konserthus, inklusive en konsert på Slagthusets teater i Malmö den 26 mars!

”Det blir något annat, att utan sitt gäng ‘bara’ framföra låtarnas hårda kärna utan lull lull och extra allt. Som stand-up comedy, det svåraste och kanske också det ädlaste man kan göra på en scen, minus humor” berättar Markus vidare.

På Markus to-do lista innan turnépremiären i februari står bland annat ”vinterdäck” och ”bra skor”, men också ”nån ny låt”, ”rita o trycka upp nya T-shirts” och att ”ha nåt vettigt att säga mellan låtarna”.

”Vanliga turnéer är som klassresor eller ambulerande cirkus-sällskap. Det här kommer bli mer som en road trip med några få vänner och det ser jag fram mot. En road trip där jag dessutom får se städer som jag aldrig annars hamnar i, Kalmar, Halmstad och Ystad med flera…” avslutar han.

Sedan solodebuten med ”Markusevangeliet” 2008 har han bland annat lyckats med bedriften att ha gett ut två album på samma dag och dessutom samarbetat och producerat låtar med bland andra Mauro Scocco, Jari Hapalainen och Patrik Berger. Som pricken över i:et belönades han efter framgångarna förra året med pris för ”Årets soloartist” av GAFFA. Nu skriver han låtar ihop med internationella musiker och artister och har under våren varit aktuell med den kritikerrosade minidokumentären ”Krunegård och Jinder på turné” som sändes i 7 avsnitt på SVT Play.

Vi är väldigt glada att Markus Krunegård besöker Malmö och Slagthuset i vår. Det kommer att bli en intim konsert i en lågmäld och varm miljö.

***

Något att dricka eller äta innan konserten på Slagthuset?
Meny här >>
Här bokar du bord: bokabord@slagthus.se
Kontakta Slagthuset: +46 (0) 40 611 80 90 // info@slagthus.se