Thorbjørn Risager & The Black Tornado återvänder till Göteborg och Malmö 2024

Den danska blues-björnen Thorbjørn Risager och hans trogna band The Black Tornado inleder 2024 med återbesök i Sverige! Den 1 mars äntrar de scen på Pustervik i Göteborg, och den 16 mars gör de debut på Slagthuset i Malmö.

Datum:
1/3/2024 – Göteborg, PustervikBiljetter
16/3/2024 – Malmö, SlagthusetBiljetter

Biljetter släpps torsdagen den 14 september klockan 10:00 via Kulturbolaget.se.

Aldrig tidigare i sin 20-åriga historia har väl Thorbjørn Risager och hans band The Black Tornado, det danska bluesrockbandet, haft ett sådant flyt som i år! I augusti fick de inte mindre än TVÅ Danish Music Awards (Danmarks motsvarighet till Grammis). De kunde inte ens vara med på prisutdelningen, eftersom de var på väg till Athen för att spela på Joe Bonamassas blueskryssning i Medelhavet, ”Keeping the Blues Alive”. Då hade de bara varit hemma i Köpenhamn i två dygn efter sin senaste USA- och Canadaturné. Under sommaren spelade de även på Sweden Rock och på festivaler i Schweiz, Finland och Belgien. Bandet har gått från klarhet till klarhet. Efter de tiotusentals mil de har lagt på motorvägar och Autobahn, och de tusentals timmarna i inspelningsstudion – nu kommer utdelningen!

Tidningen Gaffa recenserade senaste plattan ”Navigation Blues” med rubriken ”Danmarks bluesband nummer 1 sparkar in amerikanska dörrar”. Och det är ju inte ”bara” deras inspelade musik – med 20 miljoner strömningar – utan de har också, genom sina 1300 konserter i 24 länder, samlat en trogen livepublik som bara tycks öka i storlek. När de i höstas släppte sin åttonde studioskiva hade de just blivit signade av skivbolaget Provogue/Mascot som även ger ut plattor med Beth Hart, Joe Bonamassa och Walter Trout, vilket har ökat deras internationella genomslagskraft ytterligare.