Nya datum bekräftade för Lastkaj 14 i Göteborg och Malmö

Pandemin må ha satt stopp för livespelningar under ett och ett halvt år, men Lastkaj 14 har knappast gått i vila för det! Livestreams, priser och ny musik har hunnits med och till hösten väntas ytterligare ett skivsläpp som denna gång äntligen ska firas live, på riktigt! Den 25 november intar punkkvartetten scenen på Pustervik i Göteborg och den 26 november blir det stopp på KB i Malmö!

Biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.

Datum:
25/11/2021 – Göteborg, PustervikBiljetter
26/11/2021 – Malmö, KBBiljetter

Från att mestadels ha spelat för inbitna trallpunkare har Lastkaj träget vevat på och med det nått en helt ny lyssnarskara. Flitigt turnerande, en brinnande tro på det dom gör samt en ständigt växande publik gör att LK14 idag står som ett av de absolut största punkbanden i Sverige!

Vad gör ett band som Lastkaj 14 när skivan man satsat alla pengar och mer än ett halvår på försvinner i bruset av en världsomfattande pandemi? När kommande ett och ett halvt års turnéer som bandet medvetet tagit 6 månaders spelpaus inför brinner inne? När det finns 18 kartonger med jävligt snygg merch som man tvingas lagra i ett kallförråd för att livescenen är död på obestämd tid?

Livestreamade spelningar har gjorts med fantastisk respons. Kapten Grå och Stryparn har spelat in och släppt soloskivor. ”Speglar och rök” har blivit framröstad som årets album av rocktidningen Gaffas fans. 7 nya låtar har spelats in och släpps på splitalbumet ”Pengarna eller livet” som delas med punkbandet Fruktansvärld. Detta skulle nog räcka för de flesta men inte LK14.

Till hösten kommer nämligen en skiva till: ”Plan B”. 6 nya låtar som släpps på 12” vinyl samt CD den 22 oktober 2021. Denna skiva är kanske det mest dynamiska bandet gjort. Många tempoväxlingar, ibland otroligt naket och ibland toksnabbt, hårt och intensivt. Som vanligt kännetecknas skivan av växelsång, feta gitarrmelodier, svintight trumspel och refränger som får nackhåren att krulla sig.