Lastkaj 14

+ Vet Hut, Beckmörkt

Datum har passerat

Pandemin må ha satt stopp för livespelningar under ett och ett halvt år, men Lastkaj 14 har knappast gått i vila för det! Livestreams, priser och ny musik har hunnits med och till hösten väntas ytterligare ett skivsläpp som denna gång äntligen ska firas live, på riktigt! Den 26 november intar punkkvartetten scenen på KB i Malmö. Med sig har de dessutom support i form av Vet Hut och Beckmörkt!

LASTKAJ 14
Från att mestadels ha spelat för inbitna trallpunkare har Lastkaj träget vevat på och med det nått en helt ny lyssnarskara. Flitigt turnerande, en brinnande tro på det dom gör samt en ständigt växande publik gör att LK14 idag står som ett av de absolut största punkbanden i Sverige!

Vad gör ett band som Lastkaj 14 när skivan man satsat alla pengar och mer än ett halvår på försvinner i bruset av en världsomfattande pandemi? När kommande ett och ett halvt års turnéer som bandet medvetet tagit 6 månaders spelpaus inför brinner inne? När det finns 18 kartonger med jävligt snygg merch som man tvingas lagra i ett kallförråd för att livescenen är död på obestämd tid?

Livestreamade spelningar har gjorts med fantastisk respons. Kapten Grå och Stryparn har spelat in och släppt soloskivor. ”Speglar och rök” har blivit framröstad som årets album av rocktidningen Gaffas fans. 7 nya låtar har spelats in och släpps på splitalbumet ”Pengarna eller livet” som delas med punkbandet Fruktansvärld. Detta skulle nog räcka för de flesta men inte LK14.

Till hösten kommer nämligen en skiva till: ”Plan B”. 6 nya låtar som släpps på 12” vinyl samt CD den 22 oktober 2021. Denna skiva är kanske det mest dynamiska bandet gjort. Många tempoväxlingar, ibland otroligt naket och ibland toksnabbt, hårt och intensivt. Som vanligt kännetecknas skivan av växelsång, feta gitarrmelodier, svintight trumspel och refränger som får nackhåren att krulla sig.

SUPPORT: VET HUT
Vet Hut släppte albumet ”Med munnen full av hat” i slutet av 2019 och fick ett fenomenalt välkomnande av skivan och även de musikvideos som släppts i samband. Ett fullsatt Grand i Malmö stod som releasefest och kön ringlade sig ut på gatan. Nu till hösten kommer chansen att se bandet igen på hemmaplan!

Vet Hut har sedan starten 2013 släppt tre EP samt sitt senaste fullängdsalbum och etablerat sig som ett synnerligen stjärtsparkande liveband med bejublade framträdanden på bl.a. Malmöfestivalen, Garageprojektet i Hammenhög och Debaser Strand. 2020 är bandet bokat till Close-up båten och städer runt om i landet.

OPENER: BECKMÖRKT
Skånska Beckmörkt såg dagens ljus 2016. Efter lite harvande av covers i repan började egna låtar falla på plats och 2017 släpptes det första albumet ”Den Sista”. Året därpå gjorde bandet sitt första gig och har sedan dess varit förband till Strebers, Dia Psalma, The Casualties, Lastkaj 14, Asta Kask m.fl. och det är åt det hållet Beckmörkt låter. Punk på svenska med stämmor i refrängerna. 2020 släppte bandet sin senaste platta ”BCKMRKT”.

Bra att veta inför besöket:
Vi fortsätter följa de regler och direktiv kring smittspridning som regeringen och folkhälsomyndigheten presenterar. Inga vaccinbevis eller covid-test kommer efterfrågas för att få inträde till våra evenemang. Vi hänvisar däremot till den rådande rekommendationen att du som inte ännu vaccinerat dig ska fortsätta undvika folksamlingar, inklusive nattklubbs- och konsertsammanhang. Känner du av symtom för någon form av sjukdom är det fortfarande viktigt att stanna hemma även om du är vaccinerad. Och glöm inte att tvätta/desinficera händerna!