En kväll med Mando Diao – på svenska

Det har snart gått ett år sedan Mando Diao släppte det hyllade albumet ”I Solnedgången”, deras första svenska album på åtta år. Nya albumet gick rakt in på toppen av albumlistan, stannade på topp 40 hela sommaren och har hyllats unisont av svensk press. Det står nu klart att turnén som var tänkt att gå av stapeln i höst kommer flyttas till början på nästa år, med ett nytt datum adderat i Halmstad! Vi kan förvänta oss en turné i ett unikt och intimt format när Mando Diao spelar på flera konserthus runt om i Sverige – helt på svenska. En av nästa års absoluta höjdpunkter!

Återstående biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.

Datum:
6/5/2022 – Jönköpings KonserthusBiljetter
11/5/2022 – Halmstads TeaterBiljetter

Mando Diao har onekligen satt sin prägel på svensk musik sedan de först intog den svenska rockscenen 2002. Ett band som alltid gått sin egen väg och följt sina visioner, något som resulterat i samarbetet med The Salazar Brothers på ”Give Me Fire” och Gustaf Frödings 100 år gamla diktsamlingar på ”Infruset”. Under karriärens gång har bandet bjudit på hyllade liveframträdanden och en bred sångkatalog som tagit både Sverige och resten av världen med storm.

Mindre än ett år efter senaste albumet ”Bang” och deras insats som husband i På Spåret släppte Mando Diao ”I solnedgången”, deras andra svenskspråkiga album och deras första sedan succén ”Infruset” från 2012. Första singeln ”Själens skrubbsår” kom ut under våren och är skriven av sångaren Björn Dixgårds föräldrar. Nya albumet har hyllats av svensk press och fått positiva recensioner från bland annat Gaffa, Aftonbladet och Göteborgsposten.

Bara några månader efter lanseringen av albumet släppte bandet ytterligare ny musik i form av singeln ”Vi lever nu”. Låten kom att bli ledmotivet till Kias nya kampanj för lanseringen av en elektrifierad bil. Tidigare i vår lyckades de även kamma en nominering till kommande Grammisgalan i kategorin ”Årets visa/singer-songwriter” med det senaste albumet.

Som ett av Sveriges mest uppskattade liveband med framträdanden som ryker av explosionsartad energi tar sig Mando Diao denna gång an en mer intim liveupplevelse. Turnén nästa år kommer ta plats på konserthus i 20 städer runt om i Sverige för ett mer avskalat framträdande med deras svenskspråkiga låtskatt.

Vi ser redan nu fram emot att få se fler fängslande framträdanden med Mando Diao – med ny musik och nytt format. Det blir en vacker och njutbar kväll runt om i landet och ett minne för livet för så väl gamla som nya fans av bandet.