Mando Diao

  • receipt 530 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 13 år

Det har snart gått ett år sedan Mando Diao släppte det hyllade albumet ”I Solnedgången”, deras första svenska album på åtta år. Nya albumet gick rakt in på toppen av albumlistan, stannade på topp 40 hela sommaren och har hyllats unisont av svensk press. Våren 2022 beger sig Mando Diao på turné i ett unikt och intimt format och spelar denna gång på konserthus runt om i Sverige – helt på svenska. Missa inte en av nästa års absoluta höjdpunkter när bandet besöker Jönköpings Konserthus den 10 februari 2022!

Mando Diao har onekligen satt sin prägel på svensk musik sedan de först intog den svenska rockscenen 2002. Ett band som alltid gått sin egen väg och följt sina visioner, något som resulterat i samarbetet med The Salazar Brothers på ”Give Me Fire” och Gustaf Frödings 100 år gamla diktsamlingar på ”Infruset”. Under karriärens gång har bandet bjudit på hyllade liveframträdanden och en bred sångkatalog som tagit både Sverige och resten av världen med storm.

Mindre än ett år efter senaste albumet ”Bang” och deras insats som husband i På Spåret släppte Mando Diao ”I solnedgången”, deras andra svenskspråkiga album och deras första sedan succén ”Infruset” från 2012. Första singeln ”Själens skrubbsår” kom ut under våren och är skriven av sångaren Björn Dixgårds föräldrar. Nya albumet har hyllats av svensk press och fått positiva recensioner från bland annat Gaffa, Aftonbladet och Göteborgsposten.

Jan Gradvall hyllade skivan i DI Weekend och skrev bland annat detta om sångaren Björn Dixgård:
”En sällsynt kraftfull röst som blir ännu mer unik på svenska än på engelska. Hans stämband är som ohyvlad furu, perfekt för att skorra fram rader som själens skrubbsår bränner i natten, livets vandring har satt sina spår.”

Som ett av Sveriges mest uppskattade liveband med framträdanden som ryker av explosionsartad energi tar sig Mando Diao denna gång an en mer intim liveupplevelse. Nästa års höst- och vinterturné kommer ta plats på konserthus i 20 städer runt om i Sverige för ett mer avskalat framträdande med deras svenskspråkiga låtskatt.

Vi ser redan nu fram emot att få uppleva ett fängslande framträdande med Mando Diao – med ny musik och nytt format. Det blir en vacker och njutbar kväll i Jönköpings Konserthus och ett minne för livet för så väl gamla som nya fans av bandet.

INFORMATION OM FLYTTEN
Mando Diaos konsert den 9 december 2021 har flyttats fram till den 10 februari 2022. Vi följer noga utvecklingen och sett till rådande situation kommer konserten inte att kunna genomföras som planerat i Jönköping i år. Håll i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet. Kontakta Jönköpings Konserthus / Destination Jönköping för eventuella biljettfrågor! Ta hand om varandra!

ÖVRIG INFORMATION
Ytterdörrarna öppnar: 90 minuter innan föreställningen

Föreställningens längd: Föreställningens längd är ej satt än. Tiden är preliminär och kan komma att justeras.

Garderob: För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.

Rullstolsplats: Rullstolsplatser kan ej köpas online. Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300.