The Hives, Mando Diao och The Sounds återvänder för två gemensamma konserter sommaren 2020

OBS! NYTT DATUM FÖR KONSERTERN I HELSINGBORG ÄR DEN 9 JULI 2022! LÄS MER HÄR!

Tre av Sveriges bästa liveband, The Hives, Mando Diao och The Sounds besöker Sofiero Slott i Helsingborg den 24 juli och Dalhalla den 22 augusti! I somras sålde denna trestegsraket ut Dalhalla hela två gånger! Nu blir det även södra Sveriges tur att ta del av en unik rockdrabbning. Välkomna till två enastående sommarkvällar!

Biljetter släpps på måndag den 28 oktober klockan 10.00 via Kulturbolaget.se respektive Dalhalla.se.

Datum:
24/7 – Helsingborg, Sofiero Slott
22/8 – Rättvik, Dalhalla

THE HIVES
Bandet från Fagersta som erövrat rockvärlden med hits som ”Hate To Say I Told You So”, ”Come On! ” och ”Tick Tick Boom”. The Hives bildades under tidigt 90-tal som nyblivna tonåringar och har med slit, charm och talang lyckats bli Sveriges internationellt största rockband. De har spelat på alla de största TV showerna i världen; vunnit Grammisar, P3 Guld, Regeringens Musikexportpris och NME Awards; turnerat med Rolling Stones och AC/DC och hållit sig på topp i snart 20 år. De spelar regelbundet för 10 000-tals människor i alla världsdelar och kallas av de som vet för världens bästa liveband!

MANDO DIAO
Statistiken, priserna och hyllningarna talar sitt tydliga språk; Mando Diao är ett av de största rockbanden vi har i Sverige. Sedan starten 2002 har gruppens album sålt över 1,5 miljoner exemplar världen över. Det har blivit över 1500 konserter i mer än 30 länder och Mando Diao har stått som headliner för stora internationella festivaler. Bandet är högaktuella med nya albumet ”BANG” som släpptes 18 oktober, där första singeln ”Long Long Way” har spelats flitigt på radion.

Mando Diao går alltid sin egen väg genom att följa sina konstnärliga visioner och intressen, de når ständigt nya höjder och omdefinierar ideligen popmusiken. Med explosiv energi och ett brett urval av hits blandat med oväntade guldkorn är deras liveshower något utöver det vanliga!

THE SOUNDS
”Hit Me”, ”Living In America”, ”Painted By Numbers”, ”No One Sleeps When I’m Awake” och ”Shake Shake Shake” för att nämna några – listan över The Sounds framgångsrika hits är många. Genom att leverera kaxig och högljudd indierock med oemotståndliga synthslingor hittade The Sounds sitt magiska recept i Helsingborg under 90-talets slut, och har med tiden blivit ett av Sveriges mest succéartade musikexporter.

Räkna med energi, eufori samt ett helt pärlband av grymma indiehits, frontat av bandets minst sagt uttrycksfulla sångerska Maja Ivarsson!

I somras spelade The Hives och Mando Diao på sin gemensamma hemarena. Det magnifika gruvhålet Dalhalla. Det var en sån oerhörd, publikrekordkrossande succé att det måste göras igen! De hade då med sig The Sounds. I sommar bjuder The Sounds tillbaka och tar med sig Mando Diao och The Hives till sin hemarena – det lika magnifika slottet Sofiero. Missa inte det!