The Hives / Mando Diao / The Sounds

Datum har passerat
Dörrarna öppnar kl 17:30. The Sounds går på kl 19:00, följt av Mando Diao och sedan The Hives.

Tre av Sveriges bästa liveband, The Hives, Mando Diao och The Sounds besöker Sofiero Slott i Helsingborg den 9 juli 2022! I fjol spelade The Hives och Mando Diao på sin gemensamma hemarena. Det magnifika gruvhålet Dalhalla. Det var en sån oerhörd, publikrekordkrossande succé att det måste göras igen! De hade då med sig The Sounds. Sommaren 2022 bjuder The Sounds tillbaka och tar med sig Mando Diao och The Hives till sin hemarena det lika magnifika slottet Sofiero. Missa inte det!

THE HIVES
Bandet från Fagersta som erövrat rockvärlden med hits som ”Hate To Say I Told You So”, ”Come On! ” och ”Tick Tick Boom”. The Hives bildades under tidigt 90-tal som nyblivna tonåringar och har med slit, charm och talang lyckats bli Sveriges internationellt största rockband. De har spelat på alla de största TV showerna i världen; vunnit Grammisar, P3 Guld, Regeringens Musikexportpris och NME Awards; turnerat med Rolling Stones och AC/DC och hållit sig på topp i snart 20 år. De spelar regelbundet för 10 000-tals människor i alla världsdelar och kallas av de som vet för världens bästa liveband!

MANDO DIAO
Statistiken, priserna och hyllningarna talar sitt tydliga språk; Mando Diao är ett av de största rockbanden vi har i Sverige. Sedan starten 2002 har gruppens album sålt över 1,5 miljoner exemplar världen över. Det har blivit över 1500 konserter i mer än 30 länder och Mando Diao har stått som headliner för stora internationella festivaler. Bandet är högaktuella med nya albumet ”BANG” som släpptes 18 oktober, där första singeln ”Long Long Way” har spelats flitigt på radion.

Mando Diao går alltid sin egen väg genom att följa sina konstnärliga visioner och intressen, de når ständigt nya höjder och omdefinierar ideligen popmusiken. Med explosiv energi och ett brett urval av hits blandat med oväntade guldkorn är deras liveshower något utöver det vanliga!

THE SOUNDS
”Hit Me”, ”Living In America”, ”Painted By Numbers”, ”No One Sleeps When I’m Awake” och ”Shake Shake Shake” för att nämna några – listan över The Sounds framgångsrika hits är många. Genom att leverera kaxig och högljudd indierock med oemotståndliga synthslingor hittade The Sounds sitt magiska recept i Helsingborg under 90-talets slut, och har med tiden blivit ett av Sveriges mest succéartade musikexporter.

Räkna med energi, eufori samt ett helt pärlband av grymma indiehits, frontat av bandets minst sagt uttrycksfulla sångerska Maja Ivarsson!


INFORMATION INFÖR KONSERTBESÖKET:
Filt, picknick och alkohol i PET-flaska/Tetrapak är välkommet att ta med. Ingen picknick inom serveringsområdet. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området.

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Systemkameror, filmkameror och ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Mobil- och mindre kompaktkameror är tillåtna.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.

Ett begränsat antal stolar finns att hyra på plats för 60 kr. Hyrstolar betalas med kontanter eller Swish på plats och går inte att förboka – det är först till kvarn som gäller. Observera att hyrstolarna får inte placeras inom serveringsområdet.

Parkering kostar 50 kr per bil och betalas via sms, Easypark eller Parkster.

Extra bussar kommer att avgå från parkeringen utanför Sofiero efter konserten som kör direkt till Helsingborgs central. Värdar från Skånetrafiken kommer att finnas på plats och bussarna kör så länge det är konsertbesökare kvar. Skånetrafikens normala taxa gäller.

Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!

INFORMATION OM FLYTTEN:
På grund av fortsatta publikbegränsningar och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin har det bestämts att flytta fram konserten med The Hives, Mando Diao och The Sounds på Sofiero Slott ytterligare. Konserten kommer nu att äga rum den 9 juli 2022.

Håll i din biljett! Biljetter till både 2020 och 2021 gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Om du inte har möjlighet att gå det nya datumet kontakta Ticksters kundservice för återköp, dock senast den 28 maj 2021. Efter detta datum återköps inga biljetter.

Ni som redan begärt pengarna åter vid förra flytten behöver inte göra någonting, ni är redan inlagda i biljettsystemet för återbetalning.