Punk-ikonerna Descendents klara för KB-besök i sommar

De kaliforniska punk rock-veteranerna i Descendents återvänder till Sverige! Den 9 augusti gör de nedslag i Malmö för en svettig spelning på KB, tillsammans med danska Forever Unclean och göteborgska Steve & The Alcoholics som support!

Biljetter släpps på måndag den 1 april klockan 10.00.

Alla Descendents album är något alldeles särskilt. Ända sedan starten 1978 har bandet ständigt förfinat sitt sound; punkigt, poppigt, bultande, somrigt, hjärtligt, trotsigt, moget och klokt, allt i ett enda röjigt paket. 12 år sedan Descendents senaste släpp var de 2016 tillbaka med sin efterlängtade platta ”Hypercaffium Spazzinate” och de är mer taggade än någonsin.

Världen fick först höra om Descendents 1979 i form av debutsingeln ”Ride the Wild/It’s a Hectic World”, en singel som har kommit att bli en modern klassiker, och de har sedan dess pumpat ut sin röjiga musik och bjudit på liveuppvisningar som får de flesta att blekna i jämförelse. Bandet har varit ledande i scenen under en lång tid, men att de nu börjar få några år på nacken är inget som märks, varken live eller i studion. Som trummisen Bill uttrycker det: “Each time we make a record it’s almost like the first time all over again”. I sommar besöker de Malmö, erfarna som om de gjort detta för alltid, men hungriga som om det vore första gången!