Descendents

+ Forever Unclean, Steve & The Alcoholics

Datum har passerat

De kaliforniska punk rock-veteranerna i Descendents återvänder till Sverige! Den 9 augusti gör de nedslag i Malmö för en svettig spelning på KB, tillsammans med danska Forever Unclean och göteborgska Steve & The Alcoholics som support!

Alla Descendents album är något alldeles särskilt. Ända sedan starten 1978 har bandet ständigt förfinat sitt sound; punkigt, poppigt, bultande, somrigt, hjärtligt, trotsigt, moget och klokt, allt i ett enda röjigt paket. 12 år sedan Descendents senaste släpp var de 2016 tillbaka med sin efterlängtade platta ”Hypercaffium Spazzinate” och de är mer taggade än någonsin.

Världen fick först höra om Descendents 1979 i form av debutsingeln ”Ride the Wild/It’s a Hectic World”, en singel som har kommit att bli en modern klassiker, och de har sedan dess pumpat ut sin röjiga musik och bjudit på liveuppvisningar som får de flesta att blekna i jämförelse. Bandet har varit ledande i scenen under en lång tid, men att de nu börjar få några år på nacken är inget som märks, varken live eller i studion. Som trummisen Bill uttrycker det: “Each time we make a record it’s almost like the first time all over again”. I sommar besöker de Malmö, erfarna som om de gjort detta för alltid, men hungriga som om det vore första gången!

Forever Unclean
Kvällen till ära tar sig den hårt turnerande Köpenhamnstrion Forever Unclean över sundet med sin indie-skatepunk i jakt på nya vänner och en galen fest! I bagaget ligger nya plattan ”Woof”!

Steve & The Alcoholics
Steve & the Alcoholics, eller Steves kort och gott, är ett skate-/poppunkrock-band bildat i eftersvallet av 90-talets skatepunkvåg. Bandet utgörs av fyra dedikerade skatepunkare med en förkärlek till 90-talet, snabba riff och medryckande melodier, vars ambition är att fånga upp känslan av banden de vuxit upp med/fortfarande älskar, och leverera det i sin egen tappning. Steves kraftfulla och karakteristiska sång, medryckande melodier och högenergiska riff är bandets signum.