Popikonen Lionel Richie till Sofiero Slott i sommar

KONSERTEN ÄR INSTÄLLD

En av musikvärldens starkast lysande stjärnor kommer med sin ”Hello Tour” till Helsingborg för konsert på Sofiero Slott den 29 juni! Med sig har han ett nytt album och sina megahits!

Biljetterna släpps måndag 18 november klockan 10.00 via Kulturbolaget.se.
 
Lionel Richie har en oöverträffad låtskatt och hans musik har på många sätt kommit att påverka popmusiken i decennier. Faktum är att Lionel Richie är en av endast två låtskrivare i historien som har uppnått förstaplatser på albumlistan hela nio år i rad. Med fler än 100 miljoner sålda album världen över, en Oscar®, en Golden Globe®, fyra Grammy Awards® samt MusicCares utmärkelse Person of the Year 2016 och Kennedy Center Honoree 2017 är Lionel Richie minst sagt en av populärhistoriens mest betydelsefulla. 2018 blev hans hand och fotavtryck förevigade på TCL Chinese Theatre IMAX i Hollywood, en av Hollywoods äldsta utmärkelser. Han fick också nyligen ta emot Ivor Novello PRS Music Special International Award.
 
Den ursprungliga Alabama-bon Lionel Richie är känd för sina megahits så som ”Endless Love”, ”Lady”, ”Truly”, ”All Night Long”, ”Easy”, ”Stuck on You”, ”Hello”, ”Say You, Say Me”, ”Dancing on the Ceiling” och var också en av låtskrivarna bakom en av historiens viktigaste poplåtar, ”We Are the World”. Hans låtkatalog innehåller också hans tidigare arbete med The Commoders i vilket han utvecklade en banbrytande stil som spände över genrekategorier och satte en helt ny standard med låtar som ”Three Times a Lady” och ”Still”.
 
Med hans senaste ”All the Hits, All Night Long Tour”, sålde Richie ut arenor över hela världen med en låtlista bestående av alla hans största hits. På senare år har han även varit toppnamn på festivaler så som Bonnaroo, Outside Lands och Glastonbury där han dragit publik på fler än 200 000 festivalbesökare.

I somras tog Lionel Richie med sina fans på en spektakulär musikalisk resa med sitt nya album ”Live from Las Vegas” tillsammans med sin senaste turné ”Hello” som startade i slutet av maj. Albumet, som släpptes 16 augusti, gick direkt upp på förstaplats på Billboard Artist 100. Albumet är också den legendariska artistens första som släppts på Capitol Records.