Lionel Richie

  • receipt 800 kr
  • schedule
  • music_note
  • face 13 år
Auktoriserade biljetter säljs via Kulturbolaget.se, Ticketmaster.se samt Livenation.se.

En av musikvärldens starkast lysande stjärnor kommer med sin ”Hello Tour” till Helsingborg för konsert på Sofiero Slott den 29 juni! Med sig har han ett nytt album och sina megahits!
 
Lionel Richie har en oöverträffad låtskatt och hans musik har på många sätt kommit att påverka popmusiken i decennier. Faktum är att Lionel Richie är en av endast två låtskrivare i historien som har uppnått förstaplatser på albumlistan hela nio år i rad. Med fler än 100 miljoner sålda album världen över, en Oscar®, en Golden Globe®, fyra Grammy Awards® samt MusicCares utmärkelse Person of the Year 2016 och Kennedy Center Honoree 2017 är Lionel Richie minst sagt en av populärhistoriens mest betydelsefulla. 2018 blev hans hand och fotavtryck förevigade på TCL Chinese Theatre IMAX i Hollywood, en av Hollywoods äldsta utmärkelser. Han fick också nyligen ta emot Ivor Novello PRS Music Special International Award.
 
Den ursprungliga Alabama-bon Lionel Richie är känd för sina megahits så som ”Endless Love”, ”Lady”, ”Truly”, ”All Night Long”, ”Easy”, ”Stuck on You”, ”Hello”, ”Say You, Say Me”, ”Dancing on the Ceiling” och var också en av låtskrivarna bakom en av historiens viktigaste poplåtar, ”We Are the World”. Hans låtkatalog innehåller också hans tidigare arbete med The Commoders i vilket han utvecklade en banbrytande stil som spände över genrekategorier och satte en helt ny standard med låtar som ”Three Times a Lady” och ”Still”.
 
Med hans senaste ”All the Hits, All Night Long Tour”, sålde Richie ut arenor över hela världen med en låtlista bestående av alla hans största hits. På senare år har han även varit toppnamn på festivaler så som Bonnaroo, Outside Lands och Glastonbury där han dragit publik på fler än 200 000 festivalbesökare.

I somras tog Lionel Richie med sina fans på en spektakulär musikalisk resa med sitt nya album ”Live from Las Vegas” tillsammans med sin senaste turné ”Hello” som startade i slutet av maj. Albumet, som släpptes 16 augusti, gick direkt upp på förstaplats på Billboard Artist 100. Albumet är också den legendariska artistens första som släppts på Capitol Records.

Lionel Richies band:
Ben Mauro – Gitarr
Dino Soldo – Sax
Oscar Seton – Trummor
Ethan Farmer – Bas
Chuckii Booker – Keys

INFORMATION INFÖR KONSERTBESÖKET:
Filt, picknick och alkohol i PET-flaska/Tetrapak är välkommet att ta med. Ingen picknick framför mixplats 30 minuter innan konsertstart. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området.

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Systemkameror, filmkameror och ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Mobil- och mindre kompaktkameror är tillåtna.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Parkering kostar 50 kr per bil och betalas via sms, easypark eller parkster. Man kan förköpa sin parkeringsbiljett på www.sofiero.se då kostar det 40 kr.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.

På denna konsert kommer det inte att finnas möjlighet att hyra stol.

Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!