Måns Zelmerlöw tar med sig Dotter och Paul Rey på sin turné

För ett par veckor sedan meddelade vi att Måns Zelmerlöw ger sig ut på en exklusiv turné i samband med releasen av nya albumet ”TIME” som släpps 18 oktober. Nu har vi glädjen att berätta att han får sällskap av inga mindre än Dotter i Malmö och stjärnskottet Paul Rey i Göteborg!

Biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.

Datum:
18/10 – Malmö, KB – Support: Dotter
27/10 – Göteborg, Trädgår’n – Support: Paul Rey

DOTTER
Dotter, som egentligen heter Johanna Maria Jansson släppte sin debutsingel, ”My Flower” 2014 och blev på kort tid uppmärksammad båda internationellt och på hemmaplan. Låten blev hyllades i flera internationella medier och Popjustice beskrev ”My Flower” som en mix mellan Abba och Lana Del Rey. År 2015 kom singeln ”Dive”, året därpå släpptes ”Creatures Of The Sun” som är den låt som spelats mest i UK och under 2017 släppte hon singlarna ”Evolution” och ”Rebellion”.

Dotter har de senaste åren fokuserat på att utvecklas som liveartist men skriver ständigt ny musik, mestadels till sig själv men även till andra artister, bland annat har hon skrivit låten ”I Cry” tillsammans med Sabina Ddumba som finns på hennes album ”Homeward Bound” och ”Red Lights” tillsammans med Kill Paris där hon även medverkar som featured artist. Under 2018 släppte Dotter låtarna ”Heatwave” och ”Cry” där den sistnämnda var Dotters debut i Melodifestivalen. Låten blev en succé som till dags dato har streamats knappa 2.5 miljoner gånger.

Under 2019 har Dotter släppt en låt, Måns Zelmerlöw-samarbetet ”Walk With Me” som efter att ha premiärspelats i Melodifestivalens Andra Chansen nu har spelats över över 5.5 miljoner gånger på Spotify. Under hösten 2019 släpper Dotter fler singelreleaser och en egen höstturné på 10 datum är planerad. Sommaren har minst sagt varit en hektisk period för Dotter, där hennes egen sommarturné omfattades av över 20 datum och medverkan i bl.a. Sommarkrysset och flertalet Rix FM-festivaler.

– Det är otroligt kul att ”Walk With Me” har blivit en så stor succé, jag tror och hoppas att den fått fler människor att få upp ögonen för mitt artisteri. Att nu få hänga med på Månsturné och framföra den och några egna låtar live kommer bli otroligt kul och jag ska se till att bjuda på en bra show, hälsar Dotter.

PAUL REY
Trots Paul Reys unga ålder känns det som om artisten redan har levt flera gånger om, från uppväxten i Lund med soulmusik till att börja rappa under namnet P.J. Samarbeten med bland annat Snoop Dogg och Quincy Jones har lett artisten fram till det han verkligen vill göra, Paul Rey är en popartist! Med hans stora röst, texter om kärlek och relationer bjuder han på lättsam pop som är svår att sitta still till.

I våras släppte Paul Rey låten ”Good For Me” som premiärspelades på 10 000 meters höjd på ett plan på väg till Austins musikfestival SXSW. Efter det har artisten spelat på Brilliant Minds inför bland annat Barack Obama, medverkat på flera stopp med RIX FM Festival och även TV4:s Sommarkrysset. Den 4 oktober släpps nya låten ”Hurt”.

– Jag minns tydligt när Måns vann Eurovision och kom till vår hemstad (Lund) och uppträdde på Stortorget, inför vad som kändes som hela staden. Det var så mycket folk att man inte ens kunde gå på gatorna! Jag ser väldigt mycket fram emot att agera förband för Måns i Göteborg och Stockholm! – hälsar Paul Rey.