Måns Zelmerlöw

+ Dotter

Datum har passerat

Måns Zelmerlöw är äntligen tillbaka live efter en tids paus med några exklusiva datum i samband med releasen av nya albumet ”TIME” i höst. Den 18 oktober besöker han Malmö för en konsert på KB tillsammans med Dotter som support!

I våras bröt Måns Zelmerlöw tre års tystnad och släppte äntligen ny musik, första singeln kom redan i mars och var en duett med Dotter ”Walk with Me”, låten blev snabbt en radiohit och har över 6 miljoner streams på Spotify.

I maj släpptes de hela tre singlar inom loppet av två dagar ”Better Now”, ”Grow Up to Be You” och ”Fuego” som alla snabbt blev stora favoriter på radio och som fortfarande klättrar på listorna. Låtarna gav oss försmak på det kommande albumet ”TIME” som släpps 18 oktober och i samband med det ger sig Måns på Sverigeturné.

Måns är en av Sveriges största artister, med en vinst i Eurovision i bagaget. Något många artister endast kan drömma om. Låten ”Heroes”, som han vann Eurovision med, har idag streamats över 100 miljoner gånger på Spotify! Med sprillans ny musik har Måns etablerat sig som en av Europas största popstjärnor.

– Jag är så otroligt taggad på att komma tillbaka till Sverige och få spela på hemmaplan igen! Det är alltid bäst att spela hemma i Sverige och i höst kommer ni se något helt nytt, säger Måns.

DOTTER
Dotter, som egentligen heter Johanna Maria Jansson släppte sin debutsingel, ”My Flower” 2014 och blev på kort tid uppmärksammad båda internationellt och på hemmaplan. Låten blev hyllades i flera internationella medier och Popjustice beskrev ”My Flower” som en mix mellan Abba och Lana Del Rey. År 2015 kom singeln ”Dive”, året därpå släpptes ”Creatures Of The Sun” som är den låt som spelats mest i UK och under 2017 släppte hon singlarna ”Evolution” och ”Rebellion”.

Dotter har de senaste åren fokuserat på att utvecklas som liveartist men skriver ständigt ny musik, mestadels till sig själv men även till andra artister, bland annat har hon skrivit låten ”I Cry” tillsammans med Sabina Ddumba som finns på hennes album ”Homeward Bound” och ”Red Lights” tillsammans med Kill Paris där hon även medverkar som featured artist. Under 2018 släppte Dotter låtarna ”Heatwave” och ”Cry” där den sistnämnda var Dotters debut i Melodifestivalen. Låten blev en succé som till dags dato har streamats knappa 2.5 miljoner gånger.

Under 2019 har Dotter släppt en låt, Måns Zelmerlöw-samarbetet ”Walk With Me” som efter att ha premiärspelats i Melodifestivalens Andra Chansen nu har spelats över över 5.5 miljoner gånger på Spotify. Under hösten 2019 släpper Dotter fler singelreleaser och en egen höstturné på 10 datum är planerad. Sommaren har minst sagt varit en hektisk period för Dotter, där hennes egen sommarturné omfattades av över 20 datum och medverkan i bl.a. Sommarkrysset och flertalet Rix FM-festivaler.

– Det är otroligt kul att ”Walk With Me” har blivit en så stor succé, jag tror och hoppas att den fått fler människor att få upp ögonen för mitt artisteri. Att nu få hänga med på Månsturné och framföra den och några egna låtar live kommer bli otroligt kul och jag ska se till att bjuda på en bra show, hälsar Dotter.