Highasakite klara för Sverigebesök i vår

Sedan genombrottssingeln ”Since Last Wednesday” år 2013 har det norska indiebandet Highasakite erövrat både listor och hjärtan långt utanför sitt hemlands gränser. Bandet är nu äntligen tillbaka med ny musik och med den i ryggen, ser vi fram emot två efterlängtade konserter på svensk mark – den 21 mars på Kägelbanan i Stockholm och 22 mars på Pustervik i Göteborg.

Biljetter släpps den 21 september klockan 10:00!

Datum:
21/3 – Stockholm, Kägelbanan
22/3 – Göteborg, Pustervik

Highasakite har länge varit en av Norges främsta indieinstitutioner och gruppen står bakom en diger lista av fullsmockade släpp med högkvalitativ indierock. Med genombrottsalbumet ‘Silent Treatment’ (2014) – som slog rekord i längsta tid på albumtopplistan i Norge, med över makalösa två år (!) på Topp 40-listan – och uppföljaren ‘Camp Echo’ (2016) i ryggen, är Highasakite nu tillbaka med ny musik.

Ett nytt album ska snart se dagens ljus och av det vi hittills har fått höra att döma har de ytterligare stordåd att dela med sig av. Singlarna ‘Out of Order’ och ‘Elastic State of Mind’ skvallrar om att den norska exportsuccén kommer fortsätta göra avtryck långt utanför landets gränser.

september 18, 2018