Highasakite

+ Isle of You

Datum har passerat

Sedan genombrottssingeln ”Since Last Wednesday” år 2013 har det norska indiebandet Highasakite erövrat både listor och hjärtan långt utanför sitt hemlands gränser. Bandet är nu äntligen tillbaka med ny musik och med den i ryggen beger de sig mot Stockholm för en konsert på Kägelbanan den 21 mars. Support denna kväll blir Isle of You.

Highasakite har länge varit en av Norges främsta indieinstitutioner och gruppen står bakom en diger lista av fullsmockade släpp med högkvalitativ indierock. Med genombrottsalbumet ‘Silent Treatment’ (2014) – som slog rekord i längsta tid på albumtopplistan i Norge, med över makalösa två år (!) på Topp 40-listan – och uppföljaren ‘Camp Echo’ (2016) i ryggen, är Highasakite nu tillbaka med ny musik.

Ett nytt album ska snart se dagens ljus och av det vi hittills har fått höra att döma har de ytterligare stordåd att dela med sig av. Singlarna ‘Out of Order’ och ‘Elastic State of Mind’ skvallrar om att den norska exportsuccén kommer fortsätta göra avtryck långt utanför landets gränser.