De Lyckliga Kompisarna klara för spelningar i Malmö och Göteborg i höst

Punkveteranerna i De Lyckliga Kompisarna är tillbaka på vägarna i höst och redo att bjuda på god stämning och härlig allsång! Fredag den 26 oktober besöker de KB i Malmö och lördag den 3 november är det Göteborgs tur när de intar scenen på Sticky Fingers. Supportakterna till båda spelningarna meddelas inom en snar framtid. Biljetter finns ute till försäljning nu!

Datum:
26/10 – Malmö, KB
3/11 – Göteborg, Sticky Fingers

De Lyckliga Kompisarna, eller DLK, är ett klassiskt punkband som aldrig går ur tiden, precis som deras många klassiska låtar. Ursprungligen verksamma åren 1989-1997 var de ett av de band som vid 1990-talets början utgjorde “den andra punkvågen” med alster som låten “Ishockeyfrisyr” (vardagligt kallad “Hockeyfrilla”). Efter lite drygt 10 års uppehåll återförenades bandet 2008.

Den drivande kraften i De Lyckliga Kompisarna är sångaren Mart Hällgren, som under årens gång också spelat olika instrument i bandet. 1989 bildade han DLK tillsammans med Björn Gunér. Bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen: i en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna.

Sedan bandets återföreningen har de släppt två EP och två fullängdare därav den senaste ”Bara tiden är ny” kom 2015. Idag består DLK av medlemmarna Mart Hällgren, Jouni Haapala, Roger Reinstam och Simon Dahlberg.