De Lyckliga Kompisarna

+ Körsbärsfettera

Datum har passerat

Punkveteranerna i De Lyckliga Kompisarna är tillbaka på vägarna i höst och är redo att bjuda på god stämning och härlig allsång! Lördag den 3 november kommer de till Göteborg och Sticky Fingers, tillsammans med Körsbärsfettera som support!

De Lyckliga Kompisarna, eller DLK, är ett klassiskt punkband som aldrig går ur tiden, precis som deras många klassiska låtar. Ursprungligen verksamma åren 1989-1997 var de ett av de band som vid 1990-talets början utgjorde “den andra punkvågen” med alster som låten “Ishockeyfrisyr” (vardagligt kallad “Hockeyfrilla”). Efter lite drygt 10 års uppehåll återförenades bandet 2008.

Den drivande kraften i De Lyckliga Kompisarna är sångaren Mart Hällgren, som under årens gång också spelat olika instrument i bandet. 1989 bildade han DLK tillsammans med Björn Gunér. Bandets namn hämtades från en bok om kulturlivet i Sovjetunionen: i en text omnämndes ett sovjetiskt band som på ryska hette just De Lyckliga Kompisarna.

Sedan bandets återföreningen har de släppt två EP och två fullängdare därav den senaste ”Bara tiden är ny” kom 2015. Idag består DLK av medlemmarna Mart Hällgren, Jouni Haapala, Roger Reinstam och Simon Dahlberg.

Support: Körsbärsfettera
Körsbärsfettera bildades på Västgötaslätten 2007. Tre ackord, texter på svenska och ett jävlar anamma!!
DIY och glädjen till musiken blandades snabbt med en övertygelse om att det är viktigt att göra sin röst hörd. Några pauser och medlemsbyten under åren, men nu är Körsbärsfettera på gång igen. Inför valet 2018 släpptes singeln ”Lyckolandet”. 2018 ska bli ett rött år. Ett varmare år.