Brittiska electronica-gruppen Public Service Broadcasting till Malmö i höst

Direkt efter sin utsålda spelning på anrika Royal Albert Hall i London (en spelning som sålde slut på några timmar) beger sig Public Service Broadcasting ut på en omfattande Europaturné. Den 10 november gör electronica-trion ett efterlängtat Malmöbesök när de gästar scenen på KB!

Biljetterna släpps på onsdag den 11 juli klockan 10.00.

Public Service Broadcasting startades som ett soloprojekt av J. Willgoose, Esq. och sedan flera år består bandet även av trummisen Wrigglesworth och multiinstrumentalisten JF Abraham. Bandets mål är att informera, utbilda och underhålla publik över hela världen, taget från titeln på deras debutalbum “Inform-Educate-Entertain” (2013).

Deras senaste och hyllade alster “Every Valley” släpptes 2017. Det tar oss ner i gruvorna i södra Wales och handlar om gruvindustrins uppgång och fall. Det handlar om en industri i en region och en tid långt ifrån vår egen, med historier om en förbisedd arbetarklass, som inte kunde vara mer relevant än under denna kaotiska tid vi lever i just nu.

Public Service Broadcasting gör mestadels instrumentell musik som sammanflätas med oerhört informativ och väl genomförd storytelling, utförd av Willgoose, Esq. I livesammanhang görs detta genom att kombinera projiceringar från gamla samhällsinformationsfilmer, arkivbilder och propaganda med livetrummor, gitarr, banjo och olika elektroniska läten.

J. Willgoose Esq., bandets grundare, låter hälsa; ”Vi ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Europa för att avsluta vår vända med ‘Every Valley’. Det ska dessutom bli spännande att se nya (för oss) ställen, som Leipzig, Stuttgart och Malmö!”