Bernhoft & The Fashion Bruises återvänder till KB i vinter

Fyra år sedan han senast stod på KB:s scen. Nu har vi den stora glädjen att meddela att Bernhoft återvänder till Malmö den 7 februari – denna gång tillsammans med sitt band The Fashion Bruises! Biljetter finns ute till försäljning nu.

Den norska multiinstrumentalisten har en önskan om att få folk att dansa och tänka samtidigt. Det gäller i högsta grad också på albumet ”Humanoid” som släpptes augusti 2018. Temat på den nya skivan växlar mellan hans optimistiska och desillusionerade syn på världen. Plattan har blivit formad av omvälvningarna i världen vi lever i, där saker som miljökrisen och flyktingproblematik skapar allt större motsättningar mellan människor.

Det har hänt mycket i Jarle Bernhofts musikaliska karriär under de tio år sedan debutalbumet lanserade honom som soloartist. En avsevärd mängd sålda skivor, en Grammy-nominering, spelningar på stora amerikanska talkshows och en massa turnéer. Den nya skivan, inspelat mer eller mindre live tillsammans med bandet The Fashion Bruises, visar en ytterligare dimension och utveckling i hans musicerande.