Bernhoft & The Fashion Bruises

Datum har passerat

Fyra år sedan han senast stod på KB:s scen. Nu har vi den stora glädjen att meddela att Bernhoft återvänder till Malmö den 7 februari – denna gång tillsammans med sitt band The Fashion Bruises!

Den norska multiinstrumentalisten har en önskan om att få folk att dansa och tänka samtidigt. Det gäller i högsta grad också på albumet ”Humanoid” som släpptes augusti 2018. Temat på den nya skivan växlar mellan hans optimistiska och desillusionerade syn på världen. Plattan har blivit formad av omvälvningarna i världen vi lever i, där saker som miljökrisen och flyktingproblematik skapar allt större motsättningar mellan människor.

Det har hänt mycket i Jarle Bernhofts musikaliska karriär under de tio år sedan debutalbumet lanserade honom som soloartist. En avsevärd mängd sålda skivor, en Grammy-nominering, spelningar på stora amerikanska talkshows och en massa turnéer. Den nya skivan, inspelat mer eller mindre live tillsammans med bandet The Fashion Bruises, visar en ytterligare dimension och utveckling i hans musicerande.