Dan Hylander

+ Richard Lindgren (Solo)

Datum har passerat
EXTRAKONSERT!

Legendaren Dan Hylander var med och invigde KB på Erikslust 1982, för att sedan blir ett återkommande inslag på såväl ”gamla” som ”nya” KB. Det är då bara passande att han ska vara med och avsluta det sista kapitlet. Intresset kring spelningen med Dan Hylander har varit stort och vi lägger därför till ett extradatum den 14 september för att ge så många som möjligt chansen att uppleva denna klassiska KB-artist en sista gång på Bergsgatan 18! Förbered er på en oförglömlig kväll längs med minnenas allé! Som support denna kväll ser vi Sveriges bäst bevarade musikaliska hemlighet Richard Lindgren!

Låtskrivaren, gitarristen och sångaren Dan Hylander kommer med sitt band framföra sitt kritikerrosade genombrottsalbum “September” innehållande hits som ”Solregn”, ”Farväl till Katalonien”, ”Levande livet” och många klassiker därtill. Utöver pärlbandet av låtar från ”September” bjuds det även på en mängd andra favoriter ur hans stora låtskatt.

På scen:
Dan Hylander – Sång & Gitarr
Patrik Lundström – Gitarr
Mackan Englund – Bas
Micke Littwold – Keyboard
Peter Damin – Trummor
Hasse Olsson – Orgel
Petra Wahlgren – Sång & Fiol
My Olarsdotter – Sång

Support: Richard Lindgren (solo)
Richard Lindgren är en en artist med fullständig närvaro och känsla för sitt uppdrag. Han har gjort den amerikanska sångboken till sin egen och satt en distinkt prägel på sina låtar och när han ibland tolkar andra artisters låtar är det med en touch av den genialitet och egensinnighet som blivit hans starka signum. Texterna, rösten, melodierna, det är starka känslor som väcks av det finstämda och lyhörda i Richards musik. Under årens lopp har han uppträtt på vår scen 20-30 gånger i olika konstellationer och lirat Dylan-låtar med Robyn Hitchcock i logen. I höst är han aktuell med ny platta, men först bli det ett sista solo-uppträdande på KB!