bob hund

+ Albin

Datum har passerat

Husets regerande mästare under 90-talet, bob hund har befäst sin plats i historien om Bergsgatan 18 med över 15 säregna spelningar, men snart är festen över. Det må vara några veckor tidigt i år, men den 7 september inleder de helgen v. 36 med att bjuda på en sista show på KB som bara de kan. Ett självklart måste för alla gamla som nya fans! Som support denna kväll bjuds det på elektronisk stämningsmusik signerat Albin.

BOB HUND
Bob hund har med rätta kallats Sveriges bästa liveband i 25 år. Få band har visat en sådan förmåga att slå an en sträng i nya generationer lyssnare. Med kloka texter och överjordisk musik sätter de fingret på tillståndet i verkligheten. Bob hund är ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen.

Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet.

ALBIN
Malmöbaserade Albin Johansson har gjort sig känd med sin stämningsfulla instrumentalmusik baserad på analoga synthar och trummaskiner. Inspiration hämtas från 70-talets krautrock och elektroniska musik och sätts i ett nutida sammanhang. DN gav Albins LP ”Passage” 4/5 och beskrev den som ”ett underbart stillestånd med drag av gulnat vykort”. Sedan 2013 har Albin gjort över 100 solospelningar runtom i världen. Som producent och musiker håller han hus i stans legendariska Tambourine Studios och har samarbetat med bl.a. Alice Boman, Solander och Badlands.