Skraeckoedlan

+ Slomosa

Datum har passerat

Skraeckoedlan har nu spridit sin fuzzience-fiction rock runt om Tellus i över 10 år. Men än är resan inte klar. Efter fem års väntan är det äntligen dags för bandet att släppa lös sitt nya alster och nästa fullängdsalbum: ”Vermillion Sky”. I samband med släppet i vår ger sig Norrköpings fuzz-trubadurer ut på landets vägar med stopp på Babel i Malmö den 28 mars! Dessutom följer norska Slomosa med som special guests!

SKRAECKOEDLAN
Ur de tids-paralysaktiga mängder timmar till sitt förfogande under pandemins år föddes ”Vermillion Sky” som är, förutom ett album på åtta spår, en novell på åtta kapitel, skriven av Skraeckoedlan. Om du är någon som vill dyka djupt och någon som, likt bandet, gillar att förlora sig i historier och världar, är albumet i allra högsta grad för dig. Det är ett jordligt farvältagande, likväl en uppföljare. Det är ett stundtals episkt, såväl som ofta löjligt rymdäventyr som följer besättningen på – vad annars? – The Vermillion Sky, medan de försöker svara på frågor som: Varför dör planeter? Vem är Metagalactic Void Honcho? Och vad ska jag döpa min racer till? Förutom att lyssna på skivan, titta på artworken, läsa låttexterna och novellen, kan man ta till sig äventyret på något mer sätt, undrar du nog. Och ja, ja det kan man. De har också gjort ett datorspel.

Så följ med genom rymden, över och under hav, genom öknar och skogslandskap. Möt spännande varelser och vidunder. Allt detta till tonerna av tung rockmusik med text på svenska. Våren 2024 är det återigen dags att samlas till rockritualer i fuzzens tecken. Rocken ljuder över Tellus ånyo.

SLOMOSA
Ända sedan premiären av deras debutsingel ”Horses” på NRK Stjernepose, som röstade fram låten till en av de bästa 2019, har det norska tundra rock-odjuret Slomosa från Bergen gjort vågor hemma och utomlands. Deras självbetitlade debutalbum på Apollon Records sommaren 2020 fick betyg 6 av Bergens Tidende och 8/10 av Metal Hammer UK, och har över 7 miljoner spelningar enbart på Spotify. Under tiden har bandet avverkat omfattande turnéer runt om Europa och spelat med bl.a. legenderna i Stöner (USA) bestående av tidigare Kyuss-medlemmen Brant Bjork och Nick Oliveri, samt Elder (USA) och King Buffalo (USA). Under våren 2024 släpper Slomosa äntligen ett nytt album och gör två nedslag i Sverige som special guests till Skraeckoedlan!