Lars Winnerbäck

Datum har passerat
OBS! Malmö Arena förhåller sig till det myndighetsbeslut per den 1/11/2023 gällande totalt väskförbud på större publika evenemang, detta gäller alla typer av väskor oavsett storlek. Detta inkluderar även plastpåsar, genomskinliga och täckta. Undantag kan endast ske på grund av medicinska skäl och efter att kontroll av väskan har genomförts.

Med sitt nya och fjortonde album ”Neutronstjärnan” i bagaget åker Lars Winnerbäck på en omfattande arenaturné land och rike runt med stopp på Malmö Arena den 3 november.

Under sina snart 30 år som soloartist har Winnerbäck tonsatt det svenska vemodet och befäst sin position som en av landets absolut största artister. Genom tretton studioalbum har han satt ord på en hel generations känslor och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder. 2019 släppte Lars Winnerbäck albumet ”Eldtuppen” och allt var upplagt för en stor sommarturné 2020. På grund av ni vet vad gick den bejublade turnén till slut av stapeln sommaren 2022, samma år som han släppte det senaste alstret ”Själ och hjärta”.

”Neutronsjärnan” är namnet på Lars Winnerbäcks fjortonde album. Albumet har skapats tillsammans med Kents Joakim Berg och Martin Sköld – ett inspirerande samarbete, där ett utbyte av idéer och erfarenheter resulterade i en berättelse om Sverige. Det land som Lars Winnerbäck och Kent på varsitt håll skildrat i sina sånger. Lasses texter fångar med sedvanlig precision hur det är att vara människa i det här landet samtidigt som de ramas in av en vemodig ljudbild omisskännligt signerad Berg och Sköld. Sångerna bär namn som ”Vår tid”, ”Min gata i stan” och ”Alltid nästan där”. En lägesrapport från ett land där våren verkar vägra komma. Eller kanske är precis runt hörnet.

På scen under turnén har Winnerbäck med sig:
Jerker Odelholm – Bas
Jonna Löfgren – Trummor
Staffan Johansson – Gitarr
Carl Ekerstam – Gitarr
Sandra Widman – Sång, gitarr
Mikaela Hansson – Keyboard