Kaizers Orchestra

Datum har passerat

Norska sextetten Kaizers Orchestras teatraliska alternativrock bryter språkbarriärerna. Gruppens återföreningsturné i hemlandet, med hela 56 stopp, sålde slut på mindre än 15 minuter. Nu blir det tre turboladdade konserter i Sverige, med besök på Slagthuset i Malmö den 1 mars!

Trots att Kaizers Orchestra sjunger på norska är bandets udda, konceptuellt ambitiösa och triumferande musik gränsöverskridande. En syntes av skandinavisk och östeuropeisk folkmusik, turboladdade med högenergisk blues, indie, metal och rock.

Bandet kommer åka ut på en storslagen turné 2024-2025 med stopp över hela Europa. Under 2023 har samtliga album remastrats och getts ut på vinyl igen.

Bandet bildades år 2000 när bandets sångare, keyboardist och trummis hittade varandra när de studerade till musiklärare. Gitarristerna var två gamla barndomsvänner och orginalbasisten hittade de genom en rekommendation i den lokala musikaffären. Debuten skedde på en norsk festival och redan från början exploderade publiken i gemensam allsång. När man nu återförenas kan vi lova än större allsång, än större publik och än mer gränsöverskridande show. Det är hög tid för Malmö att hoppa på tåget och uppleva Kaizers Orchestra. Missa inte chansen du med!