Kite

+ Mythologen

Datum har passerat

Livefavoriterna och kultförklarade Kite ger sig ut i höst på sin första regelrätta Sverigeturné på över tio år och sjävklart står ett stopp i Göteborg på schemat när duon intar scenen på Gothenburg Film Studios den 19 november! Som support denna kväll ser vi Mythologen.

Kite, bestående av Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg, har nått sin nuvarande position på helt egna premisser och genom att alltid gå sin egen väg. Ofta tvärtemot musikbranschens gängse regler. Bilden av dem omgärdas av en integritet och kompromisslöshet vi inte direkt är bortskämda med men som sannolikt har bidragit till att förhöja den känsla av exklusivitet publiken förknippar dem med.

Live är bandet en helhetsupplevelse du omöjligen kan ta del av någon annanstans. Ryktet om deras känsloflödande liveföreställningar har spridits organiskt och i dessa dagar drar de fulla hus mest överallt, vilket säger något om hängivenhet hos den ständigt växande fanskaran. Nu senast på Way Out West fick publikinsläppet till Linnéscenen stängas innan bandet ens gick på scen.

Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg skapar musik lika tillgänglig som den är äventyrlig och lika majestätiskt skimrande som den är mörk. Gissningsvis förstärks den pulserande helhetsupplevelse som en Kite-konsert innebär under hösten då duon, direkt hemkomna från 2 veckors USA-turné, kommer åka ut på sin första regelrätta Sverigeturné på över tio år.

Mythologen är Alexander Palmestål soloprojekt efter att ha spelat med Pistol Disco (med Mikael Enqvist) och Iberia (med Maja Milner). Han har släppt 2 album på skivbolaget Höga Nord Rekords som han även är formgivare för. Musiken har blivit uppmärksammad av SvDs Andres Lokko, Göteborgs Postens Magnus Haglund och Gaffas Johan Jacobsson. Mythologen håller just nu på att producera sitt tredje album som kommer släppas nångång under 2023.