Harriet Nauer

+ Beharie

Datum har passerat

Harriet Nauer är ett namn värt att lägga på minnet. Med sitt förtrollande fingerspel på gitarr och hennes uttrycksfulla låttexter förs tankarna till 60- och 70-talets folkmusik. Succén ”Hit Me Hard” har över en halv miljon streams på Spotify och tidigare i år släpptes den omtalande EP:n ”Catharsis”. Den 9 december ser vi henne live på Oceanen i Göteborg tillsammans med Beharie som special guest!

Trollhättefödda Harriet Nauer kan bäst beskrivas som en tidlös singer-songwriter. Debut-EP:n ”Human” släpptes för bara två år sedan och hon har redan blivit jämförd med storheter som Joni Mitchel, Joan Baez och Kate Bush. På ”Human” hittar vi publikfavoriten ”Hit Me Hard” och magiska ”Breathless”. Harriet besitter en otrolig förmåga att skriva fängslande melodier – och när hon framför sin musik så lyssnar man.

Genom skapandet av Harriets nysläppta fyraspårs-EP ”Catharsis” är hon redo att ta sin musik till nästa nivå. De två öppningsspåren ”Bonnie” och ”Bang Bang” är ren fiktion som beskriver passion, hämnd och längtan efter något annorlunda, något nytt och spännande. ”Lion” och ”A Brief Moment” är direkt inspirerade av verkliga händelser när Harriet var nära att förlora sin pappa samtidigt som en familjemedlem bestämde sig för att avsluta sitt liv. De två senare låtarna har varit terapeutiska för Harriet.

”Att skriva och spela in denna EP har verkligen varit en spirituell rening”, säger Harriet.

Tidigare i våras öppnade hon för Mando Diao under flera datum på deras konserthusturné och nu i vinter får vi äntligen se henne live igen när hon återvänder till Göteborg!