Gyllene Tider

+ Uno Svenningsson

Datum har passerat
Auktoriserade biljetter säljs via Ticketmaster.se, Livenation.se samt Kulturbolaget.se.

Nästa år återvänder Gyllene Tider för att ännu en gång sätta guldkant på den svenska sommaren. Den omfattande sommarturnén heter ”Hux Flux 2023” och besöker Helsingborg den 10 juli för en sprakande konsert på Sofiero Slott! Dessutom följer Uno Svenningsson med som gästartist för att inleda kvällen på absolut bästa sätt!

GYLLENE TIDER
Vissa förhållanden är för dyrbara att ge upp. Som den till synes rostfria kärleksrelationen mellan Gyllene Tider och deras hängivna publik. Under mer än 40 år har Halmstad-gruppen fortsatt att locka lyssnare – nya som gamla – med sin stora låtskatt och sina omtalade konserter. En bedrift som saknar motstycke i svensk pophistoria.

”Sommartider”, ”Flickan i en Cole Porter-sång”, ”Leva livet”, ”När vi två blir en”, ”Ljudet av ett annat hjärta”, ”Kung av sand” – listan på älskade sånger går givetvis att göra längre men det råder inget tvivel om att Gyllene Tiders musik idag är inskriven i svenskarnas DNA. Nu har tiden kommit för att skapa nya minnen tillsammans med ursprungsmedlemmarna Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Anders Herrlin, Göran Fritzon och Micke ”Syd” Andersson som tillsammans illustrerar att livet, precis som musiken, bara blir bättre med åren.
 
2019 firade Gyllene Tider 40 år som band. Ett jubileum som hedrades med en sällan skådad folkfest då bandet spelade inför totalt en kvarts miljon människor runtom i Sverige och Norge. Det som var tänkt som ett slags tack och adjö blev istället en lång paus.

”Pandemin förändrade oss alla. Det var tuffa och tomma år. Jag kände en stark längtan att få spela ihop med med mina 70-talskompisar igen. Den brödra-relationen vi har och den kärleken vi möts av från vår publik är magisk och i tider som dessa så känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent. Så det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan som vi alla trodde då. Hux flux så är bandet tillbaka igen. Vi syns nästa sommar!” – Per Gessle

GÄSTARTIST: UNO SVENNINGSSON
Uno Svenningsson har varit artist i mer än halva sitt liv. Han är en av Sveriges mest respekterade låtskrivare och erkänd för sin unika röst. Genom åren har Uno släppt ett tiotal album och flera populära singlar som ”Vågorna”,” Du kommer ångra det här” och ”Bara få höra din röst”. Under konserten kommer publiken att få höra klassiska låtar från hela hans karriär, blandat med nya från det kommande albumet som släpps i juni.

INFORMATION INFÖR KONSERTBESÖKET:
Filt, picknick och alkohol i PET-flaska/Tetrapak är välkommet att ta med i mån av plats. Ingen picknick inom serveringsområdet. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området.

På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, metallbestick, grill, fyrverkerier och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur får lämnas hemma. Det är inte heller tillåtet att ta in paraplyer, så ta med regnkläder om det behövs. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen. Det finns ingen garderob/effektförvaring.

Barnvagn är ej tillåtet på grund av säkerhets skäl, småbarn bärs i bärsele. Det kommer finnas ett särskilt område för barn under 13 år där familjer och barn får vistas under konserten där ljudnivån är anpassad. Barnbiljetter kostar 170 kr, gäller barn 10 år och yngre och kan endast köpas i samband med köp av vuxenbiljett. Max 6 barnbiljetter per 1 vuxenbiljett.

Systemkameror, filmkameror och ljudinspelningsutrustning får ej medföras in på området. Mobil- och mindre kompaktkameror är tillåtna.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.

Parkering kostar 50 kr per bil och betalas via sms, Easypark eller Parkster.

Extra bussar som kör direkt till Helsingborgs central kommer att avgå från parkeringen utanför Sofiero efter konserten. Värdar från Skånetrafiken kommer att finnas på plats och bussarna kör så länge det finns konsertbesökare kvar. Skånetrafikens normala taxa gäller.

Ta väl hand om parken då det är en unik konsertplats som vi värnar mycket om!