Delvon Lamarr Organ Trio

Datum har passerat

Den internationellt erkända och billboardtoppande soultripletten Delvon Lamarr Organ Trio åker på Europaturné! Den 14 april gör de sin enda Sverigespelning när de besöker Malmö och Slagthusets intima restaurangscen!

Delvon Lamarr Organ Trio är sprungna ur Seattles musikscen och har tydliga influenser från Motowns rytmer, 60-talets jazzikoner som till exempel Jimmy Smith, samt experimentiella gitarr-riff som minner om en annan Seattle-son: Jimi Hendrix. Bandets repertoar får anses bred; en glödande smältdegel av jazz, soul, blues och funk. Från lågmälda tolkningar av ikoniska låtar som ”Move On Up” och ”Careless Whisper”, till egenskrivna souldängor som är omöjliga att stå stilla till. Men också ett utforskande av den något bortglömda genren ”feel good”, musik i bakgrunden som är ett perfekt sällskap till en iskall cocktail, utan att störa eller ta fokus från annat.

Frontfiguren Delvon Lamarr är en självlärd musiker som behärskar en rad olika instrument och genrer, numera inriktad på Hammond-orgel. Vid sin sida har han gitarristen Jimmy James och trummisen Dan Weiss. Bandet har släppt tre album, senast 2021 kom ”Cold as Weiss”, och har gjort ett par världsturnéer.