The Hives

+ Trubbel

Datum har passerat

Det har gått 8 år sedan The Hives satte sin fot på KB:s scen, men nu är det äntligen dags för världens bästa liveband att återvända till Bergsgatan och släppa lös den instängda pandemi-energi som legat och puttrat så länge! Lördag 9 oktober gör de svenska rocklegenderna nedslag på KB med Trubbel som support – missa inte det!

Bandet från Fagersta erövrade rockvärlden med hits som ”Hate To Say I Told You So”, ”Come On!” och ”Tick Tick Boom”. The Hives bildades under tidigt 90-tal som nyblivna tonåringar och har med slit, charm och talang lyckats bli Sveriges internationellt största rockband. De har spelat på alla de största TV-showerna i världen; vunnit Grammisar, P3 Guld, Regeringens Musikexportpris och NME Awards; turnerat med Rolling Stones och AC/DC och hållit sig på topp i snart 20 år. De spelar regelbundet för 10 000-tals människor i alla världsdelar och kallas av de som vet för världens bästa liveband!

Det var i mitten av 90-talet som The Hives för första gången intog scenen på KB, men det var långt ifrån deras sista. Nu, mer än 20 år sedan debutalbumet som satte garagerockarna på världskartan släpptes, kommer de äntligen tillbaka för en svettig kväll av rock, röj och kärlek inför en minst sagt live-suktande publik!

”När vi går ut på scen hoppas vi alltid på att uppnå någon form av extas, att producera en utdragen en-och-en-halv lång orgasm”, berättar Pelle Almqvist. ”Vi vill skapa en orkan där talang och narcissism kombineras, i vilken publiken både älskar och hatar oss på samma gång. Så vi måste jobba för det!”

Support: Trubbel
Pestens tid är över och Trubbel sprider återigen ångest i dur. Med stökig allsång tillsammans med den lättklädda kören Makerz bjuder Trubbel upp den smutsiga södern till en snéstegsvals i tvåtakt.

Bra att veta inför besöket:
Vi fortsätter följa de regler och direktiv kring smittspridning som regeringen och folkhälsomyndigheten presenterar. Inga vaccinbevis eller covid-test kommer efterfrågas för att få inträde till våra evenemang. Vi hänvisar däremot till den rådande rekommendationen att du som inte ännu vaccinerat dig ska fortsätta undvika folksamlingar, inklusive nattklubbs- och konsertsammanhang. Känner du av symtom för någon form av sjukdom är det fortfarande viktigt att stanna hemma även om du är vaccinerad. Och glöm inte att tvätta/desinficera händerna!