Public Service Broadcasting

Datum har passerat

Brittiska Electronica-gruppen Public Service Broadcasting släpper nytt album i september och redan den 16 november blir det turnéstopp på Pustervik i Göteborg! Som support denna kväll ser vi EERA.

Public Service Broadcasting startades som ett soloprojekt av J. Willgoose, Esq. och sedan flera år består bandet även av trummisen Wrigglesworth, multiinstrumentalisten JF Abraham och den visuella gurun Mr. B. Bandets mål är att informera, utbilda och underhålla publik över hela världen, taget från titeln på deras debutalbum “Inform-Educate-Entertain” (2013).

I slutet av september släpps bandets fjärde studioalbum ”Bright Magic”. En skiva som kretsar kring Berlin, dess historia och staden som myt. Då J. Willgoose, Esq. har flyttat till just Berlin uttrycker han också om plattan – ”It’s become an album about moving to Berlin to write an album about people who move to Berlin to write an album…”

Public Service Broadcasting gör mestadels instrumentell musik som sammanflätas med oerhört informativ och väl genomförd storytelling, utförd av Willgoose, Esq. I livesammanhang görs detta genom att kombinera projiceringar från gamla samhällsinformationsfilmer, arkivbilder och propaganda med livetrummor, gitarr, banjo och olika elektroniska läten.

Bra att veta inför besöket:
Vi fortsätter följa de regler och direktiv kring smittspridning som regeringen och folkhälsomyndigheten presenterar. Inga vaccinbevis eller covid-test kommer efterfrågas för att få inträde till våra evenemang. Vi hänvisar däremot till den rådande rekommendationen att du som inte ännu vaccinerat dig ska fortsätta undvika folksamlingar, inklusive nattklubbs- och konsertsammanhang. Känner du av symtom för någon form av sjukdom är det fortfarande viktigt att stanna hemma även om du är vaccinerad. Och glöm inte att tvätta/desinficera händerna!