Pascal

+ Allergic To Humans

Datum har passerat
OBS! Till detta evenemang måste du kunna visa upp giltigt vaccinbevis och legitimation för att tillåtas inträde. Kom i god tid då inpasseringen kan ta längre tid än vanligt. Läs mer här.

Den gotländska gararagerocktrion Pascal är aktuella med färskt album och därmed redo för att inta Pustervik den 11 december tillsammans med Allergic To Humans som support!

Det finns något unikt och svårgreppbart hos den gotländska garagerocktrion Pascal. Samtidigt som de bär på en deppighet, vilar det alltid en sprudlande lekfullhet i grunden. Just därför sträcker sig deras musik åt både Joy Division-hållet, Bob Hund och The Cramps på samma gång. Inte för att vi egentligen borde jämföra dem med något annat. Pascal är Pascal och helt unika i sitt uttryck. Pascal har försett Sverige med sin skramliga garagerock sedan debutalbumet ”Förbi Fabriken” år 2006.

”Fuck Like A Beast” är bandets sjätte album, och har nåtts av strålande recensioner. Hela plattan spelades i princip in under en långhelg i Ingrid Studios i Stockholm. Tanken var att inspelningen skulle vara mer som när de spelar live och får extra energi ifrån varandra. Resultatet gör en inte besviken och är ett av deras mest kompromisslösa album hittills. Det är en uppvisning i desperat, slamrig, nervig rockmusik.

Även om alla låtar skrevs och spelades in precis innan pandemin slog till med full kraft så har det alltid funnits nåt i deras musik som passat utmärkt för såna här tider. Frustration och ilska över människors mentala instängdhet och trångsynthet har alltid legat nära Pascal och de levererar allt med en hunger och intensitet som hos någon som inte har något att förlora. Det nattsvarta och ångestfyllda bärs upp av humoristisk vemodighet och kärleken finns där som ett räddningsplank, om man väljer att ta den. De har bemästrat refränger som borrar sig in som virus i hjärnan och är experter på sitt primitiva, nästan våldsamma sätt att hantera sina instrument. Bara att släppa taget och njuta fullt ut.

Support: Allergic To Humans
Allergic To Humans är ett hårt svängande garagepunkband bestående av tre gotlänningar bosatta i Stockholm. Musiken är rå, intensiv och medryckande. Nervösa riff och dundrande trummor tampas med pumpande basslingor och bildar en kaosartad boogie som brinner snabbt i båda ändarna. Med låtar som ”Goat DNA”, ”Sect Aura” och ”Limestone Rock” behandlas vitt skilda ämnen som Gotland, släktforskning, sektbeteende och satan. Allt för att underhålla, trösta och undervisa i en allt mer förvirrande samtid. Så ta på dig dansskorna och låt Allergic To Humans punkiga rock’n’roll guida dina fötter in i mörkret.