Mezzoforte

+ Mike Andersen (Solo)

Datum har passerat

Eythor, Fridrik, Johann och Gulli var bara femton och sexton år gamla när de tillsammans bildade bandet Mezzoforte i Reykjavik 1977. De fyra tonårskillarna delade kärleken till sina instrument, men också nyfikenheten och intresset för musiken i stort. Nu har de hunnit med många år i branschen tillsammans, och den 9 november besöker de KB i Malmö! Som support denna kväll ser vi Mike Anderson.

Mezzofortes entusiasm och energi gjorde att de snart hamnade i blickfånget hos den isländska skivproducenten Steinar Berg, som redan i ett tidigt skede var övertygad om att detta kunde bli en internationell succé. Bandet skrev på kontrakt och producerade snabbt tre album, men det var det fjärde albumet som spelades in i London 1982, ”Surprise, Surprise”, som skulle komma att spela en central del i Mezzofortes framgångssaga. Här skapades och befästes Mezzofortes omissigenkännliga sound, i form av medryckande groove, spännande solon och melodier som fastnar redan från första ton.

När singeln ”Garden Party” släpptes 1983 tog det verkligen fart för Mezzoforte, som började spelas frekvent på klubbar och diskotek runt om i London. Det slutade inte sämre än en A-listad låt hos de största radiostationerna i Storbritannien; BBC One och Capital Radio. Sen dess har Mezzoforte ständigt turnerat över hela världen, och deras energi och glädje när de spelar är något som måste upplevas live — det blir något extra efter 40-års musicerande tillsammans.

Information om flytten:
På grund av rådande omständigheter med anledning av den pågående covid-19-pandemin flyttades denna spelning från den 15 september 2020 till 9 november 2021. Köpt biljett gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas.