Iiris Viljanen

Datum har passerat
OBS! Till detta evenemang måste du kunna visa upp giltigt vaccinbevis och legitimation för att tillåtas inträde. Kom i god tid då inpasseringen kan ta längre tid än vanligt. Läs mer här.

Ingen låt sätter ord på känslan inför julen lika hjärtskärande som Iiris Viljanens ”Brevväxlingar”. Nu kommer hela det kritikerrosade albumet »En finsk jul« äntligen att framföras live. Missa inte denna unika möjlighet att uppleva julens vemod i grupp på Palladium i Malmö den 18 december!

”En finsk jul” fångar känslan av storhelgen. När allting stannar upp för några dagar, och man träffar – eller inte träffar – sin familj. När man tänker lite extra på de som gått bort och inte finns med oss längre. Känslan av tiden som går och har gått.

Iiris med band spelar klassiska finska jullåtar i ny tappning varvat med modern nyskriven jazz. Det svenska och finska språket blandas sömlöst med varandra. Det blir sirligt pianospel och virtuosa flöjtmelodier, varma toner från kontrabas och slagverk.

Live kommer albumet att växa och bli en ännu större upplevelse. En stämningsfull konsert som inte räds armod och elände. Fast kanske kan också eländet kännas lite lättare att hantera med lite fin finsk musik i öronen, och med en kopp stark glögg i handen.

Medverkande:
Iiris Viljanen – flygel, sång
Felisia Westberg – kontrabas
Mischa Grind – slagverk
Nils Berg – klarinett, tvärflöjt, saxofon

Tidigare i år tilldelades Iiris Viljanen en Grammis för albumet ”Den lilla havsfrun”. Hon har gett ut fyra album varav det senaste ”En finsk jul” släpptes 2020.