The Jesus and Mary Chain

Datum har passerat
OBS! Nytt datum och ny lokal!

Debuten ”Psychocandy” från 1985 må ha varit mer uppseendeväckande i all sin rundgångsringande bångstyrighet, men uppföljaren ”Darklands” två år senare kan nog ses som själva essensen av The Jesus and Mary Chain. En lika delar mörk, honungssöt och läderdraperad jangle-pop med tentakler till The Velvet Underground, Suicide och Joy Division. I stället för Bobby Gillespie-trakterade trummor används trummaskin, vilket bara bidrar till att renodla soundet som blir kristallklart och krispigt. När det begav sig var ”Darklands” en omdiskuterad skiva men i dag råder det ingen tvekan om att det är ett av bandets och hela åttiotalets centralverk med odödliga alster som ”Happy When It Rains”, ”April Skies”, ”Cherry Came Too”, ”Nine Million Rainy Days” och titelspåret. Räkna med en perfekt avvägd balans av coolness och svärta när The Jesus and Mary Chain framför ”Darklands” i dess helhet på Pustervik i Göteborg den 30 november 2021.

Med sin första, Creation Records-utgivna och kakofoniska singel ”Upside Down” från 1984 brakade de misantropiska arbetarklassbröderna Jim och William Reid från East Kilbride strax söder om Glasgow in i ett musikklimat kännetecknat av mestadels superslick synth- och radiopop. Det var en av de låtar som gjorde det möjligt för indierocken att äntra en ny kompromisslös fas och den banade även väg för amerikanska själsfränder i stil med Sonic Youth och Dinosaur Jr. Efter sex album och många år av ansträngd relation mellan Jim och William splittrades The Jesus and Mary Chain 1999. Åtta år senare återförenades bandet för ett gig på Coachella (där Scarlett Johansson gjorde dem sällskap på scen i Lost In Translation-bekanta låten ”Just Like Honey”) och är sedan dess åter aktivt – för två år sedan kom ”Damage and Joy”, deras första studioalbum på nitton år.

Bra att veta inför besöket:
Vi fortsätter följa de regler och direktiv kring smittspridning som regeringen och folkhälsomyndigheten presenterar. Inga vaccinbevis eller covid-test kommer efterfrågas för att få inträde till våra evenemang. Vi hänvisar däremot till den rådande rekommendationen att du som inte ännu vaccinerat dig ska fortsätta undvika folksamlingar, inklusive nattklubbs- och konsertsammanhang. Känner du av symtom för någon form av sjukdom är det fortfarande viktigt att stanna hemma även om du är vaccinerad. Och glöm inte att tvätta/desinficera händerna!

Information om flytten:
På grund av fortsatta publikbegränsningar och hänsyn till den pågående covid-19-pandemin flyttar The Jesus and Mary Chain fram sin turné till hösten 2021. Konserten i Göteborg kommer nu att äga rum på Pustervik den 30 november 2021.

Håll i din biljett! Biljetter till både den 25 mars 2020 och den 16 februari 2021 gäller fortfarande till det nya datumet och behöver inte bytas. Kontakta biljettåterförsäljaren vid eventuella biljettfrågor.