Local Bands / Local Brews

+ Emerald Park, Wy & Toi Let

Datum har passerat

Efter en riktig succépremiär är det nu dags att presentera nästa upplaga av Local Bands / Local Brews! Lördagen den 7 mars riktar vi rampljuset mot Malmös indie-scen med Emerald Park, Wy och Toi Let live hos oss. Vid tapparna har vi denna kväll Brekeriet Beer.

EMERALD PARK
Malmöbandet Emerald Park har agerat i indievärldens skugga sedan början av 2000-talet. Bandet har en publik bland anhängare till det fria internet eftersom musiken ges ut som Creative Commons. Detta har gett Emerald Park en rad spelningar i Frankrike, Tyskland, Holland och Storbritannien.

Emerald Park spelar pop som är vemodig, livsbejakande, stadig och skör. I recensioner genom åren har det refererats till Arcade Fire, The Cure, Magnetic Fields och Blur och referenserna finns kvar. Singeln ”Rules Don’t Apply” kom ut i juli 2019 och EP:n ”Basement Sessions” släpps i februari lagom till spelningen hos oss i mars!

Bandcamp | Facebook | YouTube | Spotify

WY
Malmöbaserade Wy, som består av Ebba och Michel Gustafsson Ågren, följde 2019 upp sitt kritikerrosade debutalbum ”Okay” med albumet ”Softie” som släpps via Hybris och London-baserade Beatnik Creative. ”Softie” är ett högst personligt, elva spår långt testamente till mänsklighetens turbulens och att växa ifrån sina rädslor, och kvalar återigen in Wy på listan över Sveriges mest spännande popexporter.

”Softie” är uppföljaren till debutskivan ”Okay” – som blev något av en undergroundsensation och fick högt beröm med jämförelser så som Slowdive, Cigarettes After Sex och Mazzy Star. Det nya albumet är en mer explosiv historia än debutalbumet, i allra högsta grad präglat av bandets egna liv. Duon arbetar redan på nytt material som är att vänta via det nystartade skivbolaget Feverish Club.

Bandcamp | Facebook | YouTube | Spotify

TOI LET
Bandet bildades 2013 i Malmö och består av Markus Johansson, Niklas Wennerstrand och Marcus Norberg. Samtliga medlemmar härstammar från Sandviken – en stad som aldrig slutar att inspirera. Musiken beskriver de själva som ”surf-grunge”.

Det enklaste sättet att beskriva Toi Lets filosofi är “hoppa över monster-avsnitten och gå direkt på konspirationen” och deras ledord är “okritiskt tänkande”. Hösten 2013 släpptes deras singel “Two Fathers”, 2014 släppte de EP:n “Lord of the Ring” och nu senast släppte de albumet “The Essential Toilet” – allt via den eminenta Malmölabeln Rundgång Rekords.

Facebook | YouTube | Spotify