Wilmer X

+ Torsson, Southern Kings

Datum har passerat

I sommar bjuder vi upp till en gedigen skånsk rockafton i Klippan! Den 3 augusti intar legendariska Wilmer X scenen i Stadsparken tillsammans med inga mindre än de lokala rockhjältarna i Torsson som special guests och Southern Kings som support! Obligatorisk närvaro för alla Skåne-rockers!

WILMER X
Tiotusentals jublande rockfans såg skåningarna på Sweden Rock 2018 och höstens två spelningar på KB sålde slut på en minut (!!!). Nostalgitripp? Glöm det. Nisse Hellberg, Jalle Lorensson, Thomas Holst, Sticky Bomb och Janne Lindén visar just nu att Wilmer X låter vitalare, mopsigare och tätare än någonsin.

Wilmer X tog under det sena sjuttiotalet sina första stapplande steg som Wilmer Pitt. Ett namn vars ändelse inför släppet av bandets första mini-LP byttes mot det mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”. Ett klassiskt Hellberg-citat Wilmer X i allra hösta grad levt efter. Ren och oförfalskad kärlek har också varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer X och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dig död” för första gången.

En lång, imponerande karriär fylld av spelglädje, party och fantastiska låtar ligger bakom Wilmer X och du bör inte förvänta dig något annat när de kliver på scenen i Stadsparken i sommar!

TORSSON
Torsson, ansvariga för odödliga hits som ”Klippans centrum”, ”Det spelades bättre boll” och ”Blodomloppet”, fyllde härom året 40 år som band. 1976 nådde jordens befolkning 4 miljarderstrecket, kungen förlovade sig med Silvia, Astrid Lindgren var vansinnig på det svenska skattesystemet, det rådde Ingemar Stenmark- och Björn Borg-feber, Olof Palme och sossarna förlorade valet och Torbjörn Fälldin blev Sveriges första borgerliga statsminister sedan 1936, Evert Taube och Mao Zedong dog och Torsson bildades. Torsson startade sin bana på Lilla Teatern i Lund. Ganska snart efter debuten blev Klippan bandets hemvist, och i numera nedlagda Studio Bombadill spelade man in ett antal singlar och sina två första, klassiska album. På sommaren ser vi de live på hemmaplan igen!

Hemsida | Facebook | Spotify | YouTube

SOUTHERN KINGS
Southern Kings har funnits som band sedan slutet av 80-talet och skivdebuterade 1992 med CD:n ”Wacka Wacka Woom”, vilken tydligt beskriver bandets ljudbild. Rocktolvan blandas med lite country och en skvätt western med lite punkrock i innerfickan. 2002 släpptes andra CD:n ”Case Closed” som egentligen bara var en demo, men som fixades till så att det blev lyssningsbart. Idealen är i stort sett samma nu som då, men med en starkare övertygelse om att rock’n’roll i musikalisk form fortfarande lever och att budskapet fortfarande håller. Southern Kings är bättre än någonsin och är redo att rocka av er båda sockorna.

Facebook | YouTube

ÖVRIG INFORMATION
Alkohol är inte tillåtet att ta med in. PET-flaska med vatten/läsk är ok. Försäljning av mat och dryck (öl, vin, kaffe, läsk) finns på området. Att äta serveras burgare och korv, vegetariskt och veganskt alternativ finns.

Filt och picknick är välkommet att ta med. På grund av säkerhetsskäl får inte campingstolar, sittpallar, bord och dylikt, glasflaskor, burkar, termos, grill, fyrverkerier, paraplyer och föremål som kan skada andra medtagas in på konsertområdet. Även husdjur lämnas hemma. Arrangören ansvarar inte för paraplyer/sittpallar eller liknande som är lämnade utanför entrén och de sparas ej efter konsertdagen.

På grund av ljudvolymen följer arrangören Miljö- och Hälsoskyddsnämndens krav på att följa Socialstyrelsens Allmänna Råd om Höga Ljudnivåer (SOSFS 2005:7) utan att för den skull inkräkta på artistens kreativa frihet. Barn under 13 år får inte vistas på spelplatsen, vilket gäller oavsett målsmans sällskap eller hörselskydd. Eftersom ingen under 13 år är tillåten på spelningen så är även barnvagnar inte tillåtet.

Ingen uthämtning av biljetter på plats. Se till att ha biljetten utskriven eller nedladdad till telefonen. Det är streckkoden som är biljetten och den är giltig en gång.