Uli Jon Roth

Datum har passerat

Den 8 september besöker en av de stora gitarrgudarna KB i Malmö för en grym tretimmarskonsert, späckad med väl valda låtar från hela karriären.

Uli Jon Roth slog igenom som leadgitarrist i Scorpions 1973 och är en viktig del av de tyska hårdrocksgiganternas sound på fem klassiska album innan han lämnade bandet för att satsa på en solokarriär och sitt nya heavy metalband Electric Sun. På KB uppmärksammas 40-årsjubileumet av den klassiska liveplattan ”Tokyo Tapes” som av många anses vara hårdrockens bästa livealbum och som blev hans sista med Scorpions. Därutöver har Uli haft en lång solokarriär, konstruerat s.k. ”sky guitars” med extra band för att emulera de höga fioltonerna och fört samman metal och klassisk musik på t.ex. ”Metamorphosis of Vivaldi’s Four Seasons” (2003).

Uli är en influens för stora namn som Kirk Hammett och Yngwie Malmsteen med sin kreativa, fingerfärdiga och klassiskt influerade spelstil, och det är en stor ära för Progressive Circus att få presentera en konsert med denna gitarrlegend. Vi ses där!