The Savage Rose

Datum har passerat
OBS! Stockholmskonserten med The Savage Rose flyttas från Slaktkyrkan till Södra Teatern. Samma datum och tider gäller.

Det legendariska rockbandet The Savage Rose besöker Sverige i vår och den 7 mars intar de Södra Teatern i Stockholm.

Tittar du på dansk rockmusik ur ett historiskt perspektiv hittar du oundvikligen The Savage Rose någonstans högst upp i pyramiden. Annisette och resten av hennes band var före sin tid för cirka 50 år sedan. Det är de fortfarande.

Den speciella genren The Savage Rose har odlat sedan starten 1967 har kallats ”Life Blues”. En genre som ännu blommar lika vackert och starkt. 2012 släpptes albumet ”Love And Freedom”, vilket hyllades som en av bandets bästa utgivningar någonsin. En serie låtar som tar ”en fin omfamning av livet, kärleken och rätten till frihet”. Som alltid med den karismatiska Annisette som den vokala och visuella fixstjärnan.

Det är otroligt att tänka att debutalbumet ”The Savage Rose” släpptes så långt tillbaka som 1968 – där det hjälpte både att revolutionera dansk rock och samtidigt definiera det som en helt oberoende konstform. Sedan dess har det blivit ett helt gäng plattor – både stora konstnärliga och kommersiella framgångar.

Inte många kan producera stora skivor med mer än 20 års mellanrum, men The Savage Rose har gjort det med klassiker som ”The Triumph of Death” och ”Black Angel”. Med de senaste utgåvorna – ”Universal Daughter” (2007), ”Love And Freedom” (2012) och ”Homeless” (2017), visade Annisette och The Savage Rose att det också fanns liv i bandet efter att bandets mittpunkt, Thomas Koppel, dog plötsligt 2006.

Den nuvarande liveversionen av The Savage Rose levererar låtar från hela långa karriären – såväl klassiker från de första albumen, låtar från senare utgåvor samt helt nya spår. Dags att välkomna en dansk rockinstitution till Sverige!

INFORMATION OM FLYTTEN:
Stockholmskonserten med The Savage Rose flyttades den 17/9 från Slaktkyrkan till Södra Teatern. Samma datum (7/3) och tider gäller. Nya biljetter skickades från Ticksters biljettsystem i samband med flytten till alla som hade köpt biljetter till Slaktkyrkan. Om du inte har erhållit några nya biljetter kan du kontakta oss här. Observera att det inte längre är ståplatsbiljetter på den nya arenan, Södra Teatern har specifika numrerade sittplatser.