Maceo Parker

Datum har passerat

Maceo Parkers namn är synonymt med funk och tillsammans med sitt band skapar han den tajtaste funk-orkestern världen har skådat. Den 25 november kommer den legendariska saxofonisten med sitt band till Malmö för en ordentlig funk-kväll på Slagthusets Teater!

Maceo Parker är mest känd för sitt stora bidrag till soul- och funkgenren genom sina samarbeten med giganter som James Brown såväl som Prince, men han har även skapat sig en gedigen karriär genom det han själv kallar ”2% jazz, 98% funky stuff”.

Under Maceo’s tidigare inspelningar har han parat ihop sig med WDR Big Band och det samarbetet har fortsatt in i hans senaste album ”It’s All About Love”. I detta albumet visar Maceo upp sin oerhörda bredd och skicklighet som musiker, att albumet markerar hans 75:e födelsedag är svårt att föreställa sig.

Under sin långa karriär har Maceo samarbetat en rad tunga namn såsom Ray Charles, George Clinton, Ani Difranco, James Taylor, De La Soul, Dave Matthews Band och Red Hot Chili Peppers. Han har tyglat allt från funk till jazz till hiphop. Maceo Parker kommer alltid vara en viktig del av musikhistorien och vi är ser fram emot att välkomna honom till Malmö i höst!