The Kristet Utseende

+ Existenz

Datum har passerat

The Kristet Utseende firar sin 25-åriga karriär med ett antal utvalda spelningar och besöker KB i Malmö den 12 maj. 25 år, ett kvarts sekel, av mognad och omognad, av dekadens och dygd, av tok och allvar. Bandet som aldrig upphör att uppröra de där lite tristare människorna som gärna vill uppröras intar scenen på KB en sista gång för att visa upp sig från sin bästa och sämsta sida.

Beväpnade med sina fem album, ”Sug och fräls” (1995), ”Pang på pungen i Portugal” (1996), ”Djävulsvingar över kapellet” (1998), ”Sieg Hallelujah” (2006) och ”Pervogenesis” (2013), och en kollektiv önskan om att sprida den dadaistiska metalpunkens oheliga evangelium, kommer det bli en afton att minnas. Detta blir det första giget i Skåne på många år och då även det allra sista.

Pastor Fahlberg förkunnar via bandets Facebook:
”Vördade riddare och ridderskor av det runda ordet.
Härmed vill jag meddela att The Kristet Utseende gör sin sista spelning kommande sommar. Detta på festivalen ”Metallsvenskan” den 15-16 Juni. Vi lägger alltså ner fabriken efter det. Slutar. Varför? Av den enkla anledningen att det är dags att gå vidare i livet. Stagnation måste ge vika för förändring. Så pass enkelt. Inga schismer. Inga tvister. Inga oklarheter.”

Se inlägget i sin helhet här.

Support: Existenz
Existenz bildades 1983 i Helsingborg och släppte några legendariska vinylsinglar och turnérade runt fram till slutet 1986 i Sverige och England. Med en ny EP påväg är de nu tillbaka med sin råa, skitiga och medryckande punkrock och är taggade till tänderna på att värma upp för The Kristet Utseendes sista spelning i Malmö!