Israel Nash & Band

+ Brent Cowles

Datum har passerat

Rootsys gunstling Israel Nash återvänder till Sverige i höst! Lördagen den 17 november ges Malmö chansen att uppleva högkvalitativ stjärnglans när han intar KB i samarbete med Folk å Rock och Rootsy Music. Support denna kväll blir amerikanen Brent Cowles.

Han är en mästare på att skriva låtar som väcker känslor. Och att lägga harmoniska mattor i ljudbilden. Live är det en närmast sinnlig upplevelse. Sen han senast var här har en samstämd musikpress formligen öst lovord över honom och bandet. Hans senaste album “Israel Nash´s Silver Season” kom 2015. Mojo lovsjöng dess “kosmiska poesi, krossar-gitarrer och böljande pedal-steel”. Uncut nöjde sig med att summera det som “ ett suveränt album” och Classic Rock Magazine skrev “Till och med mer utsökt än Rain Plains”.

I november 2016 gav Israel tillsammans med bandet The Bright Light Social Hour, ut en tre-spårs-EP. Den heter “Neighbors” och spelades in i Austin, där Missouri-födde Israel sen ett bra tag har sitt hem och bas. Med andra ord är det en väldigt spelsugen Israel Nash som kommer till Malmö, troligen med ett gäng oprövade låtar från den kommande plattan i kappsäcken. Senaste albumet hade mer politiska undertoner än vad han tidigare har levererat, vad en eventuellt ny riktning kan innebära är det ingen som vet. Det vi med säkerhet kan garantera är en kväll med stark stjärnglans och en repertoar fylld till bredden med starka låtar från hela Israels karriär.