Hästpojken

+ Junior Brielle

Datum har passerat

I april släpptes Hästpojkens nya album “Hästpojken är död”. Det följdes av två utsålda releasekonserter på Stora Teatern i Göteborg och Debaser Strand i Stockholm. Nu är det dags för en längre Sverigeturné och i höst får vi äntligen välkomna bandet tillbaka till Malmö för en spelning på KB den 27 oktober! Som om det inte var nog får de sällskap av det hyllade pophoppet Junior Brielle!

HÄSTPOJKEN
Hästpojken bildades ur resterna av ikoniska Göteborgsbanden Broder Daniel och Bad Cash Quartet. I år fyller de tio år och är med sina träffsäkra texter och drivna musik sedan länge etablerade som ett av landets bästa band.

Hästpojkens fjärde album släpptes i april och var deras första på fem år. Titeln “Hästpojken är död” visade sig dock vara långt ifrån sanningen. Skivan fick stor uppmärksamhet i media, fina recensioner och de två releasekonserterna i Stockholm och Göteborg sålde slut på nolltid. Nu väntar en efterlängtad spelning i Malmö!

JUNIOR BRIELLE
Junior Brielle är namnet på två bröder från Norrland som redan lyckats hitta en plats i rampljuset. Debuten ”I Luften” släpptes på eget skivbolag och fick stor underground-hype, samtidigt som de hyllades av såväl Festivalrykten, Aftonbladet, Hymn och P3. Pop-duon säger själva att de strävar efter en ”perfekt balans mellan det vackra och det coola”.

I början av april släpptes EP:n ”Blod” som även den fick fina recensioner och hamnade på flera av Spotifys stora spellistor. Bland annat blev duon omslagspojkar på ”Indie Highlights” och musikjournalisten Fredrik Strage utnämnde ”Blod” till Årets debutalbum i Nyhetsmorgon.

”Blod” har producerats av Vinter (Lorentz, etc) och Vita Bergen i ”Studio 2007”. I början av året var de support åt Vita Bergen på ett utsålt Debaser Strand och under våren har de turnérat i Norge som support till Violet Road. I oktober delar de scen med Hästpojken på KB.